Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Λονδίνο: Ποιός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο μετρό

Στους 29 οι τραυματίες - Η Τερέζα Μέρι αναβάθμισε το επίπεδο ασφαλείας σε «κρίσιμο», καθώς φοβούνται για νέα επίθεση - Ο στρατός θα περιφρουρεί σε επικίνδυνα σημεία - Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα στο μετρό του Λονδίνου, όμως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.




Λίγα 24ωρα νωρίτερα, τζιχαντιστές είχαν αναμεταδώσει ένα βίντεο για το πώς να κατασκευάσεις βόμβα στην κουζίνα του σπιτιού σου, προτρέποντας τους πιστούς να επιτεθούν σε τρένα.

Λίγη ώρα αργότερα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανέβασε το επίπεδο τρομοκρατικού συναγερμού στο «κρίσιμο», ενεργοποιώντας τις σχετικές κινήσεις και τα μέτρα που προβλέπονται. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, όταν ενεργοποιείται το συγκεκριμένο επίπεδο, οι αρχές περιμένουν νέα επίθεση.

Η μεγάλη ανησυχία των Βρετανών αποδεικνύεται από το αίτημα που κοινοποίησε ο βοηθός Επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Μαρκ Ρόουλι, στην κεντρική κυβέρνηση, ζητώντας την ενεργοποίηση τμημάτων του στρατού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι βρετανικές αρχές σήμερα μετά την έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε σταθμό του μετρό του Λονδίνου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό.

Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο μετρό - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη«Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών της επίθεσης, την οποία η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει «τρομοκρατική», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο LBC ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, διευκρίνισε σε ένα δελτίο Τύπου ότι η αντιτρομοκρατική μονάδα διεξάγει «ταχείες έρευνες για να ταυτοποιήσει τους υπεύθυνους», προσθέτοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε «καμία σύλληψη».

Στον απολογισμό που επικαιροποίησαν, οι υπηρεσίες υγείας κάνουν λόγο για 29 τραυματίες, κανέναν σε σοβαρή κατάσταση, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι έχοντας υποστεί εγκαύματα.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, που διαπράχθηκε στον απόηχο του κύματος επιθέσεων τους τελευταίους μήνες που έχουν συγκλονίσει τη Βρετανία, την ευθύνη των οποίων έχει κυρίως αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στενή συνεργασία υπόσχεται ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στη Βρετανία για την αποτροπή επιθέσεων, όπως επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τραμπ εξέφρασε τη στήριξή του προς τους τραυματίες και «υποσχέθηκε τη συνέχεια της στενής συνεργασίας με τη Βρετανία με στόχο την αποτροπή επιθέσεων παγκοσμίως οι οποίες στοχοθετούν αθώους πολίτες και στη μάχη κατά του εξτρεμισμού» τόνισε η αμερικανική προεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου