Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τι πρέπει να ξέρετε για το τεχνολογικό θαύμα: Το πάρκο του Steve Jobs

Η μεγαλύτερη τεχνολογική εκδήλωση του έτους πρόκειται να λάβει χώρα στο θέατρο Steve Jobs του Apple Park και ενώ πολλές ιστορίες έχουν ειπωθεί για το πως μπορεί να είναι, τι γνωρίζουμε πραγματικά για το ίδιο το πάρκο;
Πήρε το όνομά του από τον τελευταίο διευθύνοντα σύμβουλο και τον συνιδρυτή της εταιρείας, Steve Jobs και το θέατρο πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στις 12 Σεπτεμβρίου - την ίδια ημέρα με την πολυαναμενόμενη αποκάλυψη του iPhone 8.




Και παρόλο που το τηλέφωνο θα είναι κλέψει το ενδιαφέρον, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και το εντυπωσιακό πάρκο.


Το Apple Park θα μπορεί να φιλοξενήσει 12.000 ανθρώπους και θα έχει θέσεις εργασίας, κέντρο επισκεπτών, ένα Apple Store, δημόσια καφετέρια, ένα τεράστιο fitness center για υπαλλήλους, ερευνητικές εγκαταστάσεις και ένα αμφιθέατρο 1000 θέσεων.

Τι πρέπει να ξέρετε για το τεχνολογικό θαύμα: Το πάρκο του Steve JobsΗ μετακόμιση στα νέα γραφεία θα διαρκέσει 6 μήνες, ενώ η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η ολοκλήρωση μερικών μικρών κτηρίων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.Το Apple Park θα περιβάλλεται από γρασίδι και 9.000 ανθεκτικά στην ξηρασία δέντρα, ενώ όλη η εγκατάσταση θα ηλεκτροδοτείται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενσωματώνοντας γι' αυτό το σκοπό στη στέγη τού κυρίως κτηρίου, το οποίο έχει πάρει το παρατσούκλι Spaceship, φωτοβολταϊκά πάνελ συνολικής ισχύος 17 MW.


Το νέο Apple Park είναι το μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιεί φυσικό εξαερισμό και για αυτό το λόγο δεν θα έχει ανάγκη για ψύξη ή θέρμανση για 9 μήνες το χρόνο. Όπως ο ίδιος ο Jobs, ο οποίος είχε οραματιστεί το κτήριο, είχε δηλώσει: «Το νέο campus της Apple θα είναι το ωραιότερο κτήριο στον κόσμο και θα το επισκέπτονται για λίγες δόσεις έμπνευσης ακόμα και οι φοιτητές της αρχιτεκτονικής».

Τα σχέδια κατασκευής του Apple Park είχε παρουσιάσει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου της πόλης ο ίδιος ο Steve Jobs, τον Ιούνιο του 2011, σε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, μερικές εβδομάδες προτού αφήσει τη θέση του στον Τιμ Κουκ. O Τζομπς είχε επιμείνει στο στρογγυλό σχήμα του κεντρικού κτιρίου και την επένδυσή του με τους μεγαλύτερους μονοκόμματους κυρτούς υαλοπίνακες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου