Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί προκάλεσε σάλο στο Twitter φωτογραφία στρατιώτη που κρατά αγκαλιά μαύρο κοριτσάκι

Για... αποικιακή νοοτροπία έκαναν λόγο ορισμένα μηνύματα των χρηστών του διαδικτύου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου που απαθανάτισε τη στιγμή
Σάλο προκάλεσε στο Twitter η ανάρτηση μιας φωτογραφίας που απεικονίζει έναν λευκό στρατιώτη να κρατάει τρυφερά στην αγκαλιά του ένα μαύρο κοριτσάκι στον Άγιο Μαρτίνο, το γαλλικό νησί που υπέστη μεγάλες καταστροφές εξαιτίας του τυφώνα «Ίρμα».



«Η φωτογραφία αυτή μεταφέρει ένα μήνυμα "αποικιακής νοοτροπίας", ήταν ένα από κακόγουστα μηνύματα των χρηστών που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Γάλλου δημοσιογράφου που τράβηξε αυθόρμητα τη φωτογραφία καταγράφοντας τις εξελίξεις στο νησί που μετράει τις πληγές του από τον τυφώνα.

«Αυτή η φωτογραφία γεμάτη τρυφερότητα σχολιάστηκε γρήγορα και μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα, επειδή μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς. Ωστόσο, ανάμεσα σε όλες τις συναισθηματικές αντιδράσεις, κάποιοι είδαν έναν αποικιακό χαρακτήρα στη φωτογραφία που δείχνει έναν λευκό στρατιώτη να κρατά στην αγκαλιά του ένα μαύρο κορίτσι».

Ο Ματιέ Μοντολόνι, ο δημοσιογράφος που τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία κι ένας από τους απεσταλμένους του δικτύου "France Info" στον Άγιο Μαρτίνο, δίνει τη δική του εκδοχή:

Άγιος Μαρτίνος: Γιατί προκάλεσε σάλο στο Twitter φωτογραφία στρατιώτη που κρατά αγκαλιά μαύρο κοριτσάκι«Ναι, ο στρατιώτης αυτός είναι ιδιαίτερα συγκινημένος που έσωσε το κοριτσάκι αυτό. Το παιδί μαζί με την οικογένειά του περίμεναν εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο για να εγκαταλείψουν το νησί το οποίο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τον τυφώνα. Για άλλους είναι μία ιδιαίτερη στιγμή, μία στιγμή ανθρωπιάς.... Σε καμία περίπτωση πάντως δεν ήταν στημένη η φωτογραφία. Ούτε ο στρατιώτης πόζαρε αλλά ούτε και το κοριτσάκι», έσπευσε να δηλώσει ο Μοντολόνι.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου