Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Σοβαρό ατύχημα για τον Valentino Rossi (upd)

Σοβαρό ατύχημα για τον Valentino Rossi (upd)
Κακά τα νέα από τη γειτονική Ιταλία καθώς ο Valentino Rossi είχε ένα σοβαρό ατύχημα κάνοντας motocross! Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάταγμα κνήμης και περόνης στο δεξί του πόδι!

Παρότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, το ατύχημα επιβεβαιώνεται από διάφορες πηγές μας. Πραγματοποιήθηκε στην VR46 Riders Academy, την ακαδημία του «Γιατρού», που έκανε enduro με νεαρούς αναβάτες αλλά είχε μία πολύ άσχημη πτώση.




Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο του Ουρμπίνο και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, θα υποβληθεί σε επέμβαση. Πρόκειται για το ίδιο πόδι που είχε σπάσει το 2010 στην πίστα του Μουτζέλο.

Τότε ο Ιταλός είχε μείνει εκτός μοτοσυκλέτας για έξι εβδομάδες. Βέβαια ήταν 31 ετών και όχι 38. Ακόμα κι αν η αποθεραπεία του είναι τόσο ταχεία, θα χάσει τουλάχιστον δύο αγώνες και μαζί κάθε ελπίδα για τον φετινό παγκόσμιο τίτλο.

Υπενθυμίζουμε πως ο θρύλος του MotoGP, είχε τραυματιστεί σε ατομικές δραστηριότητες και πριν τον φετινό αγώνα του Μουτζέλο. Τότε όμως, την είχε γλιτώσει φθηνά, με περιορισμένα τραύματα στο στήθος.

Ακολουθούν updates με κάθε περαιτέρω πληροφορία, όπως αυτή καταφθάνει στα γραφεία του NewsAuto:
Update 23:19
Ο πατέρας του Valentino, Graziano Rossi, έκανε δηλώσεις στο ANSA: “O Valentino δεν είναι αισιόδοξος. Φοβούνται πως υπέστη κάταγμα. Για να κάνουν ακτινογραφίες έπρεπε να κόψουν τις μπότες του και ο Valentino μου είπε πως πονούσε πολύ“.
Update 23:24
Όπως όλα δείχνουν, η επέμβαση στο δεξί πόδι του Rossi θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής
Update 23:34
Όπως αναφέρεται στα ιταλικά ΜΜΕ, ο Valentino έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του σε κατηφορικό κομμάτι

Update
23:38
Η ομάδα του Ιταλού αναβάτη, Movistar Yamaha MotoGP, εξέδωσε ανακοίνωση που λέει:
«Ο αναβάτης της Movistar Yamaha MotoGP Team, Valentino Rossi, ενεπλάκη σε ατύχημα με μοτοσυκλέτα enduro, κατά τη διάρκεια προπόνησης κοντά στην γενέτειρά του, την Πέμπτη 31 Αυγούστου.
Ο 38χρονος Ιταλός αναβάτης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο ‘Ospedale
Civile di Urbino’ για ιατρικό έλεγχο.
Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα υπάρξει προσεχώς
».


Update 23:51
Η επίσημη τοποθέτηση από το motogp.com, επιβεβαιώνει πως ο πολυπρωταθλητής έχει υποστεί κάταγμα κνήμης και περόνης.
Update 23:59
Παρότι έχουμε δει στο παρελθόν αναβάτες να επιστρέφουν σε χρόνους… ρεκόρ, όπως είχε συμβεί και με τον ίδιο τον Rossi μετά τον τότε σοκαριστικό τραυματισμό του, ο Ιταλός θα χάσει σίγουρα τον αγώνα του Μουτζέλο που διεξάγεται στις 10 Σεπτεμβρίου. Οι επόμενες μάχες είναι στις 24 Σεπτεμβρίου στην Αραγονία ενώ υπάρχει κενό τριών εβδομάδων μέχρι το 15 MotoGP της χρονιάς, που διεξάγεται στην πίστα του Μοτέγκι στην Ιαπωνία, στις 15 Οκτωβρίου. Όμως ακόμα κι αν ο «Doctor» χάσει μόνο δύο αγώνες, ουσιαστικά θα αποχαιρετήσει τον φετινό τίτλο καθώς θα έχει μόνο τέσσερις μπροστά του μέχρι το φινάλε της σεζόν. Και είναι ήδη 26 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Andrea Dovizioso.
Update, Παρασκευή 1/9, 01:12
Η Yamaha μόλις εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Rossi, στην οποία επιβεβαιώνει πως ο αναβάτης της έχει υποστεί κατάγματα κνήμης και περόνης στο δεξί του πόδι. Τονίζει πως η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και πως θα υπάρξει νέο ιατρικό ανακοινωθέν το πρωί της Παρασκευής.


O Rossi εν μέσω προπόνησης στην πίστα του ράντσου του

O Rossi εν μέσω προπόνησης στην πίστα του ράντσου του

NewsAuto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου