Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Τώρα τρέχουν για τις επιστροφές φόρων: Έδωσαν 1,6 δισ. τον Σεπτέμβριο

Υπό το φόβο της απώλειας της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ - Περαιτέρω επιτάχυνση ζητά ο διοικητής της ΑΑΔΕ
Σημαντική επιτάχυνση παρουσίασαν οι επιστροφές φόρου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τον Σεπτέμβριο.




Σύμφωνα με πληροφορίες, τον περασμένο μήνα το συνολικό ποσό που επέστρεψε η ΑΑΔΕ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ανήλθε στα 1,6 δισ. ευρώ. Με βάση αυτήν την επίδοση οι συνολικές εκκρεμότητες για επιστροφές φόρων από την ΑΑΔΕ περιορίστηκαν σημαντικά, από 2,5 δισ. ευρώ που ήταν την 1η Σεπτεμβρίου, στα 1,25 δισ. ευρώ στις 29 του μηνός (η μείωση δεν είναι καθαρά 1,6 δισ. ευρώ λόγω προσθήκης νέων αιτημάτων επιστροφών).


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υποχρέωση που ανελήφθη στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ήταν έως τις 30 Απριλίου 2017 να επιστραφεί ποσό φόρων ύψους 1,2 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 360 εκατ. θα έπρεπε να επιστραφούν από την ΑΑΔΕ. Επιστράφηκαν τελικά σχεδόν τα διπλάσια, δηλαδή περίπου 675 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου να επιταχυνθούν οι επιστροφές φόρων, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έχει ζητήσει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ) να καταγράψουν σε επίπεδο ΑΦΜ όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις επιστροφής φόρων, το χρόνο καθυστέρησης και τους λόγους για τους οποίους δεν έχει γίνει η επιστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου