Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Τα Βασιλικά κοστούμια - «Ίχνη του εφήμερου»

Τα Βασιλικά κοστούμια!
Η βραβευμένη ενδυματολόγος και σκηνογράφος Ιουλία Σταυρίδου δίνει την υπογραφή της στην επιμέλεια της μόνιμης έκθεσης κοστουμιών στο Βασιλικό Θέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Τα «Ίχνη του εφήμερου». Όντας σοφά τιτλοφορείται ο τίτλος της εξαιρετικής έκθεσης στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου καθώς και έχει λάβει τον μόνιμο χαρακτήρα της στον χώρο.




Ένα μέρος της πλούσιας συλλογής του βεστιαρίου του ΚΘΒΕ τίθεται προς δημόσια έκθεση και δίνει το έναυσμα στην ανάδειξη της ιστορίας των 56 χρόνων παρουσίας του Θεάτρου με κοστούμια υψηλής αισθητικής από σημαντικές παραστάσεις τα οποία θα εκτίθενται σε ειδικά σχεδιασμένες βιτρίνες.



Η Έκθεση Κοστουμιών δόθηκε στο κοινό την άνοιξη του τρέχοντος έτους και θα συνοδεύσει ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Η έκθεση περιλαμβάνει 80 κοστούμια, σχεδιασμένα από σημαντικούς έλληνες ενδυματολόγους, όπως οι: Γιώργος Βακαλό, Βασίλης Βασιλειάδης, Σπύρος Βασιλείου, Ντένη Βαχλιώτη, Απόστολος Βέττας, Νίκος Εγγονόπουλος, Λίζα Ζαΐμη, Γιώργος Ζιάκας, Κλεόβουλος Κλώνης, Κέννυ ΜακΛέλλαν, Ιωάννα Μανωλεδάκη, Γιάννης Μετζικώφ, Δημήτρης Μυταράς, Νίκος Σαχίνης, Βασίλης Φωτόπουλος, Διονύσης Φωτόπουλος.

Info
Τιμές εισιτηρίων: για γκρουπ άνω των 10 ατόμων: 2€
μεμονωμένα εισιτήρια: 3€
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη-Παρασκευή ανοιχτά από τις 11.00 -13.00 για περιήγηση
Σάββατο ανοιχτά από τις 11.00 - 13.00 με ξενάγηση στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
www.ntng.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου