Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Πώληση πετρελαίου με το… σταγονόμετρο φέτος

Μειωμένη κίνηση προβλέπουν οι πρατηριούχοι – Αυστηρά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης
Αντίστροφη μέτρηση για την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης μέχρι την επόμενη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, με τις τιμές ανά λίτρο να είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με το 2016.




Πιο συγκεκριμένα, η τιμή εκκίνησης από τις 16 Οκτωβρίου θα είναι αυξημένη κατά 4% – 6% σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο που η τιμή του είχε «ανοίξει» προς 0,92 ευρώ το λίτρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω και της αύξησης των έμμεσων φόρων στα καύσιμα που θεσπίστηκαν την άνοιξη του 2016, η τιμή εκκίνησης στην Αττική αναμένεται να κυμανθεί από 0,96-0,98 ευρώ το λίτρο έναντι 1 ευρώ στην περιφέρεια και 1,20 ευρώ στα νησιά.

Ωστόσο, το τελικό ύψος εκκίνησης θα εξαρτηθεί και από τις τότε διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου αλλά και από την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου.

Όπως εκτιμούν οι παράγοντες της αγοράς καυσίμων, η τιμή εκκίνησης στο 1 ευρώ το λίτρο θα αποθαρρύνει, όπως και πέρυσι, πολλά νοικοκυριά να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, καθώς για το ελάχιστο, που είναι τα 1.000 λίτρα, απαιτούνται 1.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να έχουμε και φέτος περιορισμένες καταναλώσεις.

”Η κίνηση θα είναι μειωμένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς αναμένουμε μόνο με το πολύ κρύο να αρχίσει η κατανάλωση” εκτιμά η κ. Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, ενώ, προσθέτει ότι παρότι η διάθεση του πετρελαίου θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, οι διευκρινίσεις για το ποιος δικαιούται επίδομα θέρμανσης φέτος δεν θα δοθούν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, αποθαρρύνοντας διπλά την πρόθεση των πολιτών για ανεφοδιασμό.

Πηγή: NEWPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου