Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Χολέρα στα υπόγεια του «Έλενα Βενιζέλου»!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το βακτήριο της χολέρας ανιχνεύτηκε σε δείγματα νερών της αποθήκης τροφίμων στο υπόγειο του νοσοκομείου – έγινε καλλιέργεια δείγματος νερού
Το βακτήριο της χολέρας ανιχνεύτηκε στο νοσοκομείο και μεγαλύτερο δημόσιο μαιευτήριο της χώρας «Έλενα Βενιζέλου»! Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επικαλούμενη στοιχεία από την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, και ζητεί την άμεση λήψη μέτρων.




Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το βακτήριο της χολέρας ανιχνεύτηκε σε δείγματα νερών της αποθήκης τροφίμων στο υπόγειο του νοσοκομείου – έγινε καλλιέργεια δείγματος νερού.

«Στο υπόγειο της αποθήκης τροφίμων έξι μήνες τρέχουν νερά. Διαμαρτύρεται συνεχώς το Σωματείο και οι Εργαζόμενοι. Η Διοίκηση δεν αποκατέστησε τη βλάβη. Το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται πως η χολέρα είναι μια μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Δονάκιο της χολέρας. Η αρχή της ασθένειας είναι γενικά ξαφνική, ενώ η περίοδος επώασης ποικίλλει από 6 ώρες έως και 5 ημέρες. Κοιλιακοί μυϊκοί σπασμοί, ναυτία, εμετός, αφυδάτωση και κλονισμός είναι μερικά συμπτώματα, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις, μετά από σοβαρή απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών, μπορεί να επέλθει ο θάνατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου