Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Giannetos- Athens Xclusive Designers’ Week στο Ζάππειο

Το νέο αίμα μιας αθηναϊκής φίρμας
Ο Τάκης Γιαννέτος – η 4η γενιά της οικογενειακής επιχείρησης Giannetos- παρουσίασε τις δημιουργίες του στη διοργάνωση Athens Xclusive Designers’ Week στο Ζάππειο
Οι σπουδές του στη διάσημη Σχολή Marangoni, από όπου έχουν αποφοιτήσει τα πιο τρανταχτά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής της μόδας.




Σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία του, όντας η 4η γενιά της οικογενειακής επιχείρησης Giannetos και η τεχνογνωσία του στην κατασκευή πατρόν με 3D σχεδιαστικά προγράμματα στους υπολογιστές, πήραν σάρκα και οστά με τις slim-fit γραμμές στα κοστούμια, τα cool-wool και μεταξωτά υφάσματα των πιο γνωστών ιταλικών οίκων, σύμφωνα με τις επιταγές της sur mesure δημιουργίας.

Ο λόγος για τον Τάκη Γιαννέτο. Το νέο αίμα της οικογενειακής επιχείρησης. 
Ο σχεδιαστής παρουσίασε την δημιουργική δουλειά του στη διοργάνωση Athens Xclusive Designers’ Week στο Ζάππειο Μέγαρο.



Ο Τάκης Γιαννέτος είναι η τέταρτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης που είναι συνδεδεμένη με την επί παραγγελία δημιουργία κουστουμιών.

Στο site της, διαβάζουμε την ιστορία της αλλά και την επιχειρηματική διαδρομή της.

Ο Δημήτρης Γιαννέτος είχε γεννηθεί το 1880 και το 1907 ξεκίνησε το ραφτάδικο, όπως πιστοποιείται από την οικογενειακή παράδοση. Σε ένα μικρό χωριό των 400-500 ατόμων ο Δημήτρης Γιαννέτος, έστησε ένα ραφτάδικο που έμελλε να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

H οικογένεια του Δημήτρη Γιαννέτου καταγόταν από τo Αριοχώρι ένα μικρό χωριό σε απόσταση δυόμισι ωρών ποδαρόδρομο από την Καλαμάτα.

Το 1964 μέσα από μια αλληλουχία οικογενειακών εξελίξεων και συζητήσεων αποφασίστηκε η μετανάστευση της οικογένειας στην Αμερική,μετά από πρόσκληση του αδελφού του Παναγιώτη Γιαννέτου, ο οποίος βρισκόταν ήδη εγκατεστημένος στο Σικάγο.

Το εργοστάσιο που αποτέλεσε το εφαλτήριο της απογείωσης της οικογένειας του Παναγιώτη Γιαννέτου ήταν το Oxford Clothes.

Τα μέλη της οικογένειας του Παναγιώτη Γιαννέτου αποφάσισαν σχετικά γρήγορα ότι δεν επρόκειτο να εγκατασταθούν μόνιμα στο Σικάγο. Οπότε η παραμονή στην Αμερική πήρε χαρακτήρα εκπαιδευτικό και προπαρασκευαστικό για την επιστροφή στην Ελλάδα.

Η επιστροφή της οικογένειας του Παναγιώτη Γιαννέτου στην Ελλάδα καθορίστηκε την άνοιξη του 1967 .Το πρώτο μαγαζί στήθηκε στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 12 – 14 και Βουλής γωνία απέναντι από τη σχολή Πάλμερ και δίπλα από το υπουργείο Οικονομικών.





Η τομή που πραγματοποίησε η επιχείρηση Γιαννέτου απέναντι σε παραδοσιακούς ράφτες της αθηναϊκής αγοράς, όπως ο Πλατώνης, ο Παπαρουσάκης, ο Πολίτης στηριζόταν στην κατασκευή του ανδρικού κουστουμιού με πατρόν, στο τελείωμα του ρούχου με καρφωτές βελονιές, με φερμουάρ στο παντελόνι, με σατέν εσωτερικές φόδρες, με σταθερό ζωνάρι στο παντελόνι, όπως ακριβώς έραβαν στην Αμερική την ίδια εποχή.

Οι ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 τους βρήκαν σε νέο μεγαλύτερο μαγαζί, στην οδό Μητροπόλεως 3 και Βουλής στην πλατεία Συντάγματος. Λίγο μετά από τη μεταπολίτευση, το 1975, το κατάστημα μεταφέρθηκε στην οδό Βαλαωρίτου 15.

Η διεύρυνση της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε το 1988 με την αγορά ενός ονομαστού καταστήματος, του “au Βοn Ton” στην οδό Σταδίου 4. Το 1992 άνοιξε και νέο κατάστημα στην Κηφισιά.






Πάλι από το site: «Ο οίκος μόδας Γιαννέτος , που ειδικεύεται στην ανδρική χειροποίητη ένδυση. Τώρα διοικείται από την τέταρτη γενιά της οικογένειας Γιαννέτος και παραμένει στην ιδιοκτησία της οικογένειας. Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, το γονίδιο των επιχειρήσεων και το επιχειρηματικό πνεύμα έχει περάσει μέσω των γενεών , εξασφαλίζοντας ότι το όνομα Γιαννέτος παραμένει συνώνυμο με την τέχνη του MadetoMeasure – κοστουμιών».

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου