Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Πώς να επιλέξω την καλύτερη προσφορά από τις εταιρείες ρεύματος!

Οι εταιρίες ρεύματος έχουν μπει για τα καλά στην αγορά, οι χρεώσεις για τα τιμολόγια ρεύματος πέφτουν συνεχώς και οι καταναλωτές μπορούν πια να μειώσουν το ρεύμα τους πιο εύκολα και γρήγορα.Όμως επειδή υπάρχουν ήδη αρκετοί πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος που μας βομβαρδίζουν με διαφημίσεις και προσφορές, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά όταν φτάσετε στο σημείο να επιλέξετε ποιος είναι ο καλύτερος πάροχος σύμφωνα με την καταναλωτική σας συμπεριφορά.





Τα σημεία κλειδιά για να βρείτε την καλύτερη προσφορά:  
Ένα έξυπνο κόλπο είναι να διαλέξετε το δρόμο του διαδικτύου και να χρησιμοποιήσετε αξιόπιστες και εύχρηστες ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, όπως το energy-market.gr .

Έτσι, εντελώς δωρεάν μπορείτε να λάβετε βοήθεια από εξειδικευμένους σύμβουλους, να  βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους παρόχους «μαζεμένες» σε ένα μέρος  και να πάρετε ευκολότερα και γρηγορότερα την καλύτερη απόφαση για την δική σας κατανάλωση!

Επίσης, πολύ χρήσιμο είναι να έχετε γνώση των βασικών στοιχείων  του λογαριασμού σας! Δηλαδή, να γνωρίζετε την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνετε, την τιμή της ημερήσιας kWh που πληρώνετε & αντιστοίχως την τιμή της Kwh για το νυχτερινό τιμολόγιο (αν έχετε), τα πάγια κ.λπ.

Έχοντας καταλάβει τα παραπάνω θα είστε σε θέση να αξιολογήσετε καλύτερα τη σύγκριση των εταιριών και το πώς θα σας χρεώνει ο νέος προμηθευτής!

ΠΡΟΣΟΧΗ στα 6  βασικά σημεία λειτουργίας των χρεώσεων για να είστε σίγουροι θα κάνετε την καλύτερη επιλογή!

1. Είναι η τιμή ανά kWh σταθερή σε όλη τη διάρκεια του συμβολαίου;
Κάποιοι πάροχοι δίνουν μία πολύ χαμηλή τιμή στην αρχή του συμβολαίου, όμως μετά από κάποιους μήνες η τιμή αυτή μεταβάλλεται σημαντικά. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπολογίζετε πόσο θα σας κοστίσει το ρεύμα σε ετήσια βάση - σε σχέση με τον προηγούμενο πάροχό σας - ώστε να πάρετε μία ορθολογική απόφαση.

2. Πόσο θα αυξηθεί ο λογαριασμός σε περίπτωση μεγάλης κατανάλωσης;
Όπως και στη ΔΕΗ, είναι πιθανό να αυξηθούν οι χρεώσεις σε περίπτωση που καταναλώσουμε πάνω από 2000 kWh όμως υπάρχουν και πάροχοι οι οποίοι δεν χρεώνουν παραπάνω αλλά διατηρούν την ίδια χρέωση ανεξαρτήτως της κατανάλωσης σας!

3. Υπάρχει κάποια επιβάρυνση εάν λήξετε  το συμβόλαιο νωρίτερα;
Και πάλι εξαρτάται τον πάροχο! Μπορεί να μην υπάρχει κάποια ρήτρα σε μία τέτοια περίπτωση αλλά μπορεί και να υπάρχει και μάλιστα με όρο την επιστροφή ακόμα και των εκπτώσεων που σας έχουν προσφέρει το προηγούμενο διάστημα. Οπότε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό!

4. Δωροεπιταγές και  ειδικές παροχές
Πολλές είναι οι εταιρείες που προσφέρουν για τη σύναψη συμβολαίου δωροεπιταγές, κάρτες υγείας ή και προγράμματα ασφαλιστικής κάλυψης για την εξόφληση του λογαριασμού σας. Μήπως όμως σας τα έχουν χρεώσει μέσα στην τιμή που σας δίνουν ανά kwh;

5. Τι ισχύει με το πάγιο;
Επίσης είναι διαφορετικό ανάλογα με την εταιρία ρεύματος και μπορεί να είναι ακόμα και μηδενικό. Προσοχή! Μπορεί να βρείτε ένα συμβόλαιο με μεγάλη έκπτωση στην χρέωση της kWh αλλά το πάγιο να είναι διπλάσιο από τον ανταγωνισμό!

6. Ποια είναι η τιμή της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ)
Η ΟΤΣ είναι η χονδρική τιμή αγοράς του ρεύματος από τους παρόχους και αλλάζει καθημερινά. Η κάθε εταιρία θέτει ένα όριο στο οποίο θα είναι σταθερή η τιμή που θα πληρώνουμε ως καταναλωτές.

Εάν η τιμή της ΟΤΣ αυξηθεί πάνω από αυτά τα όρια κάποιο μήνα ο πάροχος έχει τη δυνατότητα να μετακυλήσει το κόστος αυτός στον καταναλωτή. Φυσικά αν είναι κάτω από τα όρια, τότε θα πληρώσετε λιγότερο.

Προσοχή λοιπόν σε αυτό τον όρο του συμβολαίου με τον νέο πάροχο, ώστε να επιλέξετε κάποιον με ένα μεγάλο εύρος τιμών ή κάποιον που να μην έχει αυτόν τον όρο στο συμβόλαιό του.

Συγκρίνετε τις εταιρείες ρεύματος και βρείτε την καλύτερη προσφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου