Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους προσπαθούν να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς

Ο Σταύρος Κοντονής εμφανίστηκε βέβαιος ότι στις 29 του μήνα θα κάνει «πρεμιέρα» η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών - Αυτεπάγγελτη η δίωξη στις συλλογικότητες που «τα σπάνε»Διαβεβαιώσεις για αυστηροποίηση των κυρώσεων σε όσους εμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών, παρείχαν στο προεδρείο των συμβολαιογράφων οι υπουργοί
Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Τόσκας, και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων θα μεταφέρουν στους συλλόγους τις διαβεβαιώσεις αυτές την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα τερματίσουν την αποχή από πλειστηριασμούς.








Μετά τη σύσκεψη, ο Σταύρος  Κοντονής εμφανίστηκε βέβαιος ότι στις 29 του μήνα θα κάνει «πρεμιέρα» η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, λέγοντας ότι οι κυβέρνηση και συμβολαιογράφοι «τα βρήκαν». Αλλά και ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας δήλωσε πως «είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν στις 29 του μήνα».
Οι εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων έδειξαν κατ’αρχήν ικανοποιημένοι από τις προτάσεις της κυβέρνησης. Αναγνώρισαν όμως ότι πέραν των αυστηρότερων κυρώσεων που θα αποφασιστούν (αυτεπάγγελτη δίωξη, αυτόφωρο κλπ) «οι  κίνδυνοι της  δουλειάς» παραμένουν. Η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν θα γίνεται στα ειρηνοδικείο, όπως είχε κατ’αρχήν συζητηθεί.

Έκθετοι σε κινδύνους παραμένουν όμως και οι δικαστικοί επιμελητές, αν και δεν συμμετείχαν στην ίδια σύσκεψη εκπρόσωποί τους.


Λύση αναζητείται πάντως ακόμα και στο αν θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί 3 ημέρες την εβδομάδα όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές ή αν αυτό εναπόκειται να αποτελέσει αντικείμενο συνεννόησης μεταξύ συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών.

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ,ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΟΥΣ,ΝΕΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ,ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΤΕ ΟΙ ΝΕΟΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ.
    ΘΑ ΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ Κ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΤΕ?
    ΤΟΣΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΕΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΚΡΑΤΟΣ Κ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Κ Η ΤΡΑΠΕΖΕΣ? ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ Κ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝΕ ΗΘΙΚΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΟΘΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΝΑΖΙ.ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ Κ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑΥΡΩΣΑΤΕ Κ ΤΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΙΜΙΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.ΛΑΜΟΓΙΑ,ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ,Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΖΗΤΕ Κ ΤΡΩΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου