Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΗ: Στο... πιάτο των ανταγωνιστών τα «φιλέτα» της εταιρείας


Σύμφωνα με Ευρωπαίο Αξιωματούχο είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επισήμως από την ελληνική κυβέρνηση η οριστικοποίηση της συμφωνίας.Τα πολυτιμότερα περιουσιακά της στοιχεία προσφέρει στο.... πιάτο του ανταγωνισμού, η ΔΕΗ μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για το πακέτο των λιγνιτικών μονάδων, εξέλιξη που
φέρνει την επιχείρηση αντιμέτωπη με πρόσθετες μεγάλες επενδύσεις για να εκσυγχρονίσει τις υπόλοιπες ρυπογόνες μονάδες της.





Σύμφωνα με Ευρωπαίο Αξιωματούχο είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επισήμως από την ελληνική κυβέρνηση, η οριστικοποίηση της συμφωνίας στην οποία περιλαμβάνεται η πώληση των μονάδων Μελίτη 1 και 2 στην Φλώρινα συνολικής ισχύος 330 MW και 450 MW αντίστοιχα, οι μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης ισχύος 255 MW και 256 MW αντίστοιχα, μαζί με τα ορυχεία της ΔΕΗ στη Βεύη, την Αχλάδα και το Κλειδί. Η οριστικοποίηση των μονάδων που θα φύγουν από την ΔΕΗ επιβεβαιώνει τους φόβους ότι η εταιρεία απογυμνώνεται από τα «ασημικά» της καθώς διατηρεί μόνο δυο σύγχρονα εργοστάσια: την μονάδα 5 του Αγίου Δημητρίου ισχύος 342 MW με ημερομηνία απόσυρσης το 2040 και τo υπό κατασκευή μεγαθήριο την Πτολεμαίδα 5 των 660 MW.
Οι υπόλοιπες ( Άγιος Δημήτριος 1,2,3,4, Αμύνταιο 1 και 2, Καρδιά 2,3,4) προγραμματίζεται να αποσυρθούν το 2020 με εξαίρεση την Καρδιά 1 που σχεδιάζεται να κατεβάσει ρολά το 2019. Για τους λόγους αυτούς η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τα κατάλληλα μέτρα στήριξης για να υπάρξει συνέχεια στην λειτουργία των μονάδων αλλά και για να μην διαταραχθεί το σύστημα τηλεθέρμανσης σε Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο που εξαρτάται από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου