Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Παίρνει άδεια από τη φυλακή ο Κουφοντίνας

Μητσοτάκης: Αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα - Ντόρα Μπακογιάννη: Αδιανόητο το πρώτο πιστόλι της 17Ν να κυκλοφορεί ελεύθερος - Λιάνα Κανέλλη: Βαθιά προβοκατόρικη απόφαση.Την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού θα πάρει
αύριο το πρωί, εκτός απροόπτου, το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.


Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ζητήσει από το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής να λάβει διήμερη άδεια από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν.




Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό.
Έτσι, αύριο το πρωί αναμένεται,  να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού για ένα 48ώρο.

Ο Κουφοντίνας παραδόθηκε στις αρχές ασφαλείας στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.

Μητσοτάκης: Αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Με αυτό το σχόλιο, μέσω Twitter, «υποδέχτηκε» ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την είδηση ότι το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού πρόκειται να χορηγήσει, αύριο, την πρώτη 48ωρη άδεια στον «εγκέφαλο» της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δείτε την ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ στο Twitter:




Παρέμβαση από τη Ντόρα Μπακογιάννη 

Tην έκπληξη της για το ενδεχόμενο να πάρει άδεια από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στο Action24 η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι αδιανόητο το πρώτο πιστόλι της 17Ν να κυκλοφορεί ελεύθερος, είπε ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλουν να πάρουν τώρα θέση για την συγκεκριμένη υπόθεση και σημείωσε ότι κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τι θα κάνει ο Κουφοντίνας αυτές τις δύο ημέρες εκτός φυλακής.



Η Λιάνα Κανέλλη

Για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση έκανε λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας επίσης στο Action24.

Η Ελίζα Βόζενμπεργκ


Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος Ελίζα Βόζενμπεργκ σημείωσε: «Αμετανόητος δολοφόνος δεν νοείται εκτός φυλακής, κανένας!» Αναρωτήθηκε μάλιστα, με τις αναρτήσεις της στο twitter, αν μπορεί ο Κουφοντίνας να δει έξοδο από τις φυλακές με 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.


Μάκης Βορίδης: Αδιανόητο 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μάκης Βορίδης «Κάτι ακούω για άδεια στον Κουφοντίνα. Φαίνεται ότι ξεχάστηκαν τα 11 φορές ισόβια. Αδιανόητο» έγραψε ο Μάκης Βοριδης



Άδωνις Γεωργιάδης: Ασχολίαστο

Με μια και μόνο λέξη αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ασχολίαστο» έγραψε στο Twitter




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου