Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΣΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Ο ΣτΔΕ του Δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος δημοσιεύει την Διαδικασία διαμεσολάβησης σε υπόθεση που σχετίζεται με χρονίζουσες – ανοικτές εκκρεμότητες στον λιμενίσκο Αρτέμιδος, οι οποίες
κατά καιρούς σχολιάζονται ποικιλοτρόπως, με τελευταία την αναφορά του κ. Παναγιώτη Χριστόπουλου, προς τον Συμπαραστάτη (ΣτΔΕ) [1], που ζητά «να προστατευθεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ...κλπ», έχοντας απευθυνθεί από 21.8.2017 με καταγγελία του, στον Αντιδήμαρχο κ. Α. Νομικό – (Β’ Φάση διαμεσολάβησης).




Ειδικότερα, ο ΣτΔΕ στο πλαίσιο του διαμεσολαβητικού του έργου ζητά :
α) Από τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος κάθε έμμεσο ή άμεσο νομιμοποιητικό έγγραφο ή στοιχείο των κατά καιρούς αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, που να αναφέρεται σε λειτουργικά ζητήματα ή εγκαταστάσεις στο Λιμενίσκο Αρτέμιδος, καθώς επίσης ποιες ήταν και είναι οι κατά καιρούς εποπτεύουσες τις εν λόγω εγκαταστάσεις δημόσιες κρατικές υπηρεσίες (ΓΓΑ, Λιμενικό, Δήμος Κτηματική Υπηρεσία, κλπ), με τυχόν υπάρχουσα αλληλογραφία. Επιπλέον ζητούνται οι απόψεις του Οργανισμού για όπως φαίνεται ανακοινωθέντα εκ της Δημοτικής Αρχής περί αλλαγών, τακτοποιήσεων και ανάπλασης του χώρου. Ακόμα η Διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού να ζητήσει τις απόψεις του εργαζόμενου για τα αναφερόμενα γι’ αυτόν από τον καταγγέλλοντα (κ. Π. Χριστόπουλο), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 (περί προηγούμενης ακρόασης) του Ν. 2690/99 (ΦΕΚ 45/Α/99)
β) Από την ΔΥΔΟΜ κάθε στοιχείο που να αναφέρεται στη νομιμότητα ή όχι των εγκαταστάσεων στο Λιμενίσκο Αρτέμιδος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και πιθανές προτάσεις της για συμμόρφωση όπου αυτό απαιτείται και εφόσον η περίπτωση θεραπεύεται.
γ) Από τη Δημοτική Αστυνομία τις απόψεις ή τυχόν ενέργειές της στα ζητήματα που αναφέρεται ο καταγγέλλων σχετικά με την παρακείμενη του Λιμενίσκου περιοχή (δραστηριότητες, κλπ, ΚΥΕ), αλλά και εντός αυτής, για ζητήματα καθαριότητας και κατά πόσο αυτά έχουν αντιμετωπισθεί.
Επισημαίνεται ότι ο ΣτΔΕ κατά την α’ Φάση της διαμεσολάβησής του απεκόμισε την εντύπωση ότι οι εμπλεκόμενοι στα ζητήματα του Λιμενίσκου Αρτέμιδος (Διοίκηση, Φορείς και πολίτες – χρήστες) επιζητούν – σε κάθε περίπτωση και αλλαγή - την διασφάλιση των δυνατοτήτων εξυπηρέτησης των σημερινών του δραστηριοτήτων (Ναυταθλητισμού, κλπ), κατεύθυνση που από διοικητικής και κοινωνικής πλευράς τον βρίσκει σύμφωνο και τον υποχρεώνει να αναζητήσει τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων (Δήμου Σ-Α, Αθλητικού Οργανισμού Σ-Α, ΙΟΑΘΑ και ΝΟΣ-Α), με τους εκπροσώπους των οποίων θα επιδιωχθεί και συνάντηση, ώστε να επιδιώξει τη διαμόρφωση σχετικής Πρότασής του, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 77 του ν. 3852/10.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για τις απαντήσεις σας και για μια κατά προτεραιότητα αρχική συνάντησή μας με τους αρμόδιους του Αθλητικού Οργανισμού Σ-Α, ώστε να συνεχισθεί και ολοκληρωθεί η επί του θέματος διαμεσολάβηση του ΣτΔΕ.

Με τιμή
Ο Συμπαραστάτης
Χ. Ποθουλάκης

Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου