Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Καταδικάστηκαν ψευδομουφτής και ψευδοιμάμης για την προβοκάτσια στην Γλαύκη

Κατηγορούνταν για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης κατά την κηδεία μουσουλμάνου στρατιώτη τον Ιούλιο του 2016Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών καταδικάστηκαν από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ο
Ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου, που κατηγορούνταν για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης κατά την κηδεία μουσουλμάνου στρατιώτη τον Ιούλιο του 2016 στο χωριό Γλαύκη.





Συγκεκριμένα τότε φανατικοί τουρκόφρονες της μειονότητας, με επικεφαλής τον ψευδομουφτή   Μετέ επιχείρησαν να στήσουν προβοκάτσια εκδιώκοντας τον νόμιμο μουφτή από την νεκρώσιμο τελετή του άτυχου μουσουλμάνου στρατιώτη, που πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας στο ΚΑΑΥ της Κεραμωτής, προκειμένου να μεταφέρουν αυτοί το νεκρό στο νεκροταφείο του χωριού.

Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τους τραμπουκισμούς των εγκάθετων της Άγκυρας, κατά του νόμιμου θρησκευτικού λειτουργού, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ να τον υποδεικνύει «ευγενικά» να αποχωρήσει από το χώρο. Οι ίδιοι μάλιστα επιχείρησαν να πάρουν στη συνέχεια από τα χέρια των στρατιωτών-συναδέλφων του νεκρού, το φέρετρο κάτι που απετράπη με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων  κατέθεσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ κι ένας θεολόγος της Μύκης (Μέτσο Σαλή) ενώ ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ο Μουφτής Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκολου, η τομεάρχης Θράκης των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση, ο Ιωσήφ Μαυράκης και οι Κεμάλ Κατουνλού Νταγκαλά, Χαϊρη Ιμάμ, Νουρή Φαρζλή.

Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του τουρκόφρονου ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαούς, μειονοτικοί δημοσιογράφοι από Κομοτηνή και Ξάνθη αλλά και 300 περίπου, μεταφερόμενοι με 5 πούλμαν, μουσουλμάνοι από την περιοχή της Ξάνθης.  Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Αντιδράσεις και … προειδοποιήσεις

Με δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο  ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ επανέλαβε τις κατηγορίες του κατά της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας «πολιτική» την ποινή που επιβλήθηκε στους δύο κατηγορούμενους. «Η ποινή που μας επιβλήθηκε είναι για εμάς μετάλλιο τιμής. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Εάν χρειαστεί θα πάμε στο ανώτατο δικαστήριο. Εμείς θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο που πιστεύουμε ως δίκαιο». Από την πλευρά του ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ δήλωσε πως η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Μέτε, δείχνει πως «το ελληνικό κράτος συνεχίζει την αρνητική του στάση στο θέμα των μουφτήδων».

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του προέδρου του μειονοτικού κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, που ζητάει … δημοψήφισμα στην Θράκη προκειμένου οι μειονοτικοί να αποφανθούν περί … άρθρων της Συνθήκης της Λωζάνης. «Ο κόσμος μας δεν πρόκειται ποτέ να  αποδεχτεί τους διορισμένους μουφτήδες. Είναι ανάγκη το συντομότερο το ελληνικό κράτος να αναγνωρίσει τους μουφτήδες που εξέλεξε η μειονότητα. Από αυτό δεν θα κερδίσει μόνο η μειονότητα, αλλά και η Ελλάδα και η δημοκρατία της Ελλάδας. Εάν το ελληνικό κράτος και οι εξουσίες έχουν κάποιο δισταγμό σχετικά με άρθρα της συνθήκης της Λωζάνης, ας γίνει δημοψήφισμα να δούμε τι θέλει και τι δεν θέλει η μειονότητα. Και το αποτέλεσμα που θα βγει θα το δεχτούμε όλοι μας» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου