Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ακόμη στα χαρτιά τα αντιπλημμυρικά έργα στον Άγιο Στέφανο

Εδώ και ενάμιση χρόνο τα αντιπλημμυρικά έργα στο τέρμα της οδού Πιπεροπούλου που είχαν υποσχεθεί οι αρμόδιοι φορείς καθυστερούν λόγω της γραφειοκρατίας - Αδιαφορία της Περιφέρειας καταγγέλλουν οι κάτοικοιΗ φονική καταιγίδα στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο πριν από μια εβδομάδα, ξύπνησε άσχημες μνήμες στους κατοίκους του Αγίου
Στεφάνου οι οποίοι έζησαν παρόμοιες σκηνές με πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις τον Ιούνιο του 2016, ύστερα από μια ξαφνική καταιγίδα.





Εδώ και ενάμιση χρόνο τα αντιπλημμυρικά έργα στο τέρμα της οδού Πιπεροπούλου- εκεί όπου είχε εντοπιστεί το μεγαλύτερο και πιο σοβαρό θέμα με την πλημμύρα-  που είχαν υποσχεθεί οι αρμόδιοι φορείς παραμένουν στα χαρτιά λόγω της γραφειοκρατίας.

Πολλοί κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου βλέποντας τα όσα συνέβησαν στην Μάνδρα και μπροστά στο γεγονός να τύχουν σε παρόμοιες καταστάσεις κατήγγειλλαν στο protothema.gr την αδιαφορία της Περιφέρειας και του Δήμου που εδώ και ενάμιση χρόνο, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν κάνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο. 
Σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο δήμαρχος Διονύσου,κ Διονύσης Ζαμάνης, εξήγησε πως το έργο για το τέρμα της οδού Πιπεροπούλου στον Άγιο Στέφανο έχει καθυστερήσει ενάμιση χρόνο λόγω του ότι πρέπει η Περιφέρεια να το δημοπρατήσει ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

« Οι κάτοικοι έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται. Για το συγκεκριμένο σημείο έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Ιούνιο μελέτη ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ και περιμένουμε από την Περιφέρεια να δημοπρατηθεί. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ή αρχές Γενάρη θα δημοπρατηθεί το έργο και θα ξεκινήσουν οι αντιπλημμυρικές εργασίες. Μέχρι στιγμής από την Περιφέρεια μας έχουν δημοπρατήσει ένα έργο ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για τη θέση Βρυσάκι και ετοιμάζεται και αυτό στην Πιπεροπούλου».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου η καθυστέρηση οφείλεται στην αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία αφού για κάθε έργο πρέπει να συνεδριάσουν αρκετές επιτροπές του Δήμου και της Περιφέρειας μέχρι να δημοπρατηθεί και εφόσον δεν υπάρχουν άλλου είδους προβλήματα όπως κάποια απαλλοτρίωση για παράδειγμα τότε ανάβει το πράσινο φως.

«Οι κάτοικοι είναι  ανήσυχοι αν και με κάποια τοπικά μικρά έργα που έοχυμε κάνει δεν έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα. Φυσικά ενάμιση χρόνο μετά  δεν έχει γίνει κάποιο έργο και σε αυτό φταίμε και εμείς φταίει και η Περιφέρεια φταίει η κεντρική διοίκηση αλλά δεν είναι όπως όταν ένας ιδιώτης αποφασίζει να κάνει έργο και βάζει μπροστά και το φτιάχνει. Γιατί εδώ πρέπει να γίνει μελέτη να γίνει διαγωνισμός να βρεθεί ανάδοχος και αν δεν υπάρχουν ενστάσεις θα ξεκινήσει ένα έργο».

Το protothema.gr επικοινώνησε και με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτρο Φιλίππου ο οποίος εξήγησε ότι για το έργο της οδού Πιπεροπούλου στον Άγιο Στέφανο θα γίνει τις επόμενες δέκα ημέρες δημοπρασία και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πριν από την Άνοιξη θα ξεκινήσει το έργο.

«Οι κάτοικοι έχουν δίκιο αλλά έτσι είναι οι διαδικασίες, είναι πολύ χρονοβόρες. Μιλάμε για μια απίστευτη γραφειοκρατία και κανείς δεν ξέρει τι τραβάμε. Για το συγκεκριμένο έργο απ’όσο γνωρίζω είναι ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα το δει η οικονομική επιτροπή για να δημοπρατηθεί και πιστεύουμε ότι πριν την Άνοιξη θα ξεκινήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου