Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ισόβια για την «σκληρή» ληστεία με τραυματισμό επιχειρηματία

Οι κακοποιοί είχαν αρπάξει τις εισπράξεις της εταιρείας του, ύψους 60.000 ευρώ.Η ιδιαίτερη αγριότητα με την οποία είχε τραυματιστεί ένας 50χρονος επιχειρηματίας τον Δεκέμβριο του 2016 στη Ρόδο από δυο κακοποιούς οι οποίοι είχαν αρπάξει τις εισπράξεις της εταιρείας του
ύψους 60.000 ευρώ, στοίχισε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε έναν από τους δράστες.





Ο 26χρονος Αλβανός καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου σε επιπλέον ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μηνός, καθώς κρίθηκε ένοχος για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κατοχή ναρκωτικών.
Αντίθετα, στον 18χρονο εξάδελφό του που ήταν συνεργός του, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και καταδclass="fp-main-img"ικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και εννέα μηνών.
Κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία ήταν και η 44χρονη μητέρα του 18χρονου, η οποία φέρεται ότι παρότρυνε τον γιό και τον ανιψιό της να ληστέψουν τον επιχειρηματία, επειδή είχε διακόψει την ερωτική τους σχέση. Όμως, η δίωξη σε βάρος της έπαυσε λόγω θανάτου. 
Ο 50χρονος είχε μεταφερθεί αιμόφυρτος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου 2016 και είχε καταθέσει ότι δέχθηκε επίθεση από δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι τον χτύπησαν μανιασμένα στο κεφάλι με ξύλα με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και άρπαξαν από την τσέπη του μπουφάν του τα χρήματα, που δεν είχε καταθέσει σε τράπεζα λόγω των capital controls.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, βρέθηκαν δύο ματωμένα αυτοσχέδια ρόπαλα σε ένα παγκάκι σε παρακείμενου χώρου στάθμευσης, με αποτυπώματα που οδήγησαν στον 26χρονο ο οποίος ομολόγησε τη ληστεία με τη συμμετοχή του 18χρονου και παρέδωσε 32.700 ευρώ και μικορποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης. Όπως ισχυρίστηκε, είχε δώσει 18.000 ευρώ από τα κλοπιμαία σε ομοεθνή του κρατούμενο για υπόθεση ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου