Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Το τέλος του «House of Cards» φέρνει σε απόγνωση μία ολόκληρη Πολιτεία

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, τουλάχιστον 2.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν στην Πολιτεία του Μέριλαντ - Μόνο τα γυρίσματα για την πέμπτη σεζόν άφησαν στην οικονομία
του Μέριλαντ 129 εκατ. δολάριαΟ σάλος που προκλήθηκε μετά από τις καταγγελίες σε βάρος του πρωταγωνιστή της δημοφιλέστατης σειράς «House of Cards», Κέβιν Σπέισι, δεν προκάλεσε αγωνία μόνο στους φανς για το μέλλον του Φρανκ Άντεργουντ.





Η σειρά, που γυριζόταν στην Πολιτεία του Μέριλαντ, με την απήχηση που είχε σε ολόκληρο τον κόσμο έφερε οικονομική άνθηση στην περιοχή και κυρίως στην Βαλτιμόρη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, τουλάχιστον 2.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν με το πρόωρο κόψιμο της σειράς, γεγονός που τρομάζει ολόκληρη την Πολιτεία.
«Ντόπιες επιχειρήσεις επωφελούνται από αυτή τη μεγάλη παραγωγή, όπως εταιρείες τροφοδοσίας, καθαρισμού και μεταφοράς», δήλωσε στο CNN ο Μάικλ Πιεκουτόφσκι, που εργάζεται ως ηλεκτρολόγος για την παραγωγή από την τέταρτη σεζόν και τώρα περιμένει να μάθει το μέλλον του.

Μόνο για την τέταρτη σεζόν σχεδόν 2.700 άτομα προσελήφθησαν στην Πολιτεία του Μέριλαντ, ενώ η παραγωγή αγόρασε ή νοίκιασε αγαθά και υπηρεσίες από σχεδόν 2.000 επιχειρήσεις εκεί.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την Πολιτεία, μόνο τα γυρίσματα για την πέμπτη σεζόν άφησαν στην οικονομία του Μέριλαντ 129 εκατ. δολάρια, με την αγορά αγαθών και υπηρεσιών από 1.750 επιχειρήσεις και την πρόσληψη 1.800 ντόπιων ηθοποιών, κομπάρσων και μέλη του συνεργείου.

Επίσης, το Μέριλαντ έχει κερδίσει σχεδόν 60 εκατ. δολάρια σε φόρους από το «House of Cards» όλα αυτά τα χρόνια.

Αρχικά, το Netflix είχε ανακοινώσει ότι η έκτη σεζόν, που ήταν στα σκαριά, θα είναι και η τελευταία της σειράς. Στη συνέχεια όμως και ενώ οι αποκαλύψεις και αντιδράσεις κορυφώνονταν αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεργασία με τον Σπέισι και να αναστείλει επ' αόριστον τα γυρίσματα της σειράς.

«Η Netflix δεν θα εμπλακεί σε άλλη παραγωγή του ''House of Cards'' που περιλαμβάνει τον Κέβιν Σπέισι. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την MRC σε αυτή την περίοδο για να εξετάσουμε πώς θα προχωρήσουμε σε ό,τι αφορά τη σειρά», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου