Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Συγκινητικό: Αρκουδίτσα παίζει ελεύθερη στο χιόνι μετά από 20 χρόνια σε κλουβί Επιτέλους ελεύθερος!

 
Δεν σταματούσε να κοιτά τον ουρανό σαν να αναρωτιόταν γιατί δεν υπάρχει ταβάνι πάνω από το κεφάλι τηςΤη συγκινητική στιγμή που μια αρσενική αρκούδα περίπου 20 ετών
αφέθηκε για πρώτη φορά να παίξει ελεύθερη στο χιόνι, έχοντας περάσει σχεδόν ολόκληρη τη ζωή της σε κλουβί, κατέγραψαν οι άνθρωποι που την ελευθέρωσαν.





Ο Buri αιχμαλωτίστηκε λίγο μετά από τη γέννησή του στην Ουκρανία από έναν ιδιώτη, ο οποίος τον κράτησε ως κατοικίδιο και τον «κληροδότησε» στα παιδιά του μετά τον θάνατό του. Σύμφωνα με την Daily Mail, αρκετοί ιδιώτες στη συγκεκριμένη χώρα κρατούν αιχμάλωτα άγρια ζώα προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν οικονομικά ή απλώς για να κάνουν το κέφι τους.

Μία από τις φιλοζωικές οργανώσεις που αναζητούν και απελευθερώνουν αυτά τα ζώα, εντόπισε τον Buri και ξεκίνησε τις απαιτούμενες διαδικασίες για την απελευθέρωσή του. Πριν από τρεις εβδομάδες, ο αρκούδος μεταφέρθηκε στο Εθνικό Πάρκο Σινεβίρ στην Ουκρανία, όπου εξετάστηκε και διαπιστώθηκε από τα δόντια ότι είναι περίπου 18-20 ετών.
Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος για να παίξει πρώτη φορά στο χιόνι. Στο κλιπ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο αρκούδος «αγκαλιάζει» με αγαλλίαση ένα δέντρο και δεν χορταίνει να μυρίζει το χιόνι με τη μουσούδα του.

«Έζησε όλη του τη ζωή στην αιχμαλωσία και είχε πάντα μια στέγη πάνω από το κεφάλι του. Όταν τον βγάλαμε έξω δεν σταματούσε να κοιτάζει τον ουρανό, σαν να αναρωτιόταν "γιατί δεν υπάρχει ταβάνι πάνω από το κεφάλι μου". Ήταν μια απίστευτα έντονη συναισθηματικά σκηνή να τον βλέπεις να παίζει για πρώτη φορά στο ύπαιθρο», δήλωσε ένα από τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης που απελευθέρωσαν τον Buri.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου