Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Προς πώληση 350.000 ακίνητα με ζητούμενες τιμές 250 δισ. ευρώ ανά την Ελλάδα

Ο μέσος όρος τιμής προσφοράς αντιστοιχεί στις 70.000 ευρώ Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και δίνουν μία εικόνα της εγχώριας αγοράς ακινήτων όπως διαμορφώνεται αυτή την στιγμή σε όλο το φάσμα της, είτε πρόκειται για κατοικίες, είτε για επαγγελματικά ακίνητα είτε
ακόμη και για οικόπεδα. Ακίνητα αξίας άνω των 250 δισ. ευρώ- με βάση την τιμή στην οποία προσφέρονται από τους ιδιοκτήτες τους- είναι αυτή την στιγμή προς πώληση στην ελληνική αγορά, ποσό που προκύπτει από ένα σύνολο αγγελιών περί τις 350.000, ενώ ο μέσος όρος τιμής προσφοράς αντιστοιχεί στις 70.000 ευρώ.





Τα νούμερα προέρχονται από τη βάση δεδομένων του Spitogatos Network, που συγκεντρώνει πλέον το 90% των ελληνικών ακινήτων προς πώληση, τα οποία προβάλλονται από τις ιστοσελίδες του δικτύου, www.spitogatos.gr, www.tospitimou.gr και www.spiti24.gr.

Ο αριθμός των 350 χιλ. αγγελιών συμβαδίζει και με τις εκτιμήσεις των μεσιτών και στελεχών της αγοράς που κάνουν λόγο για ένα απόθεμα περί τις 400 χιλ. ακίνητα που πωλούνται αυτή την στιγμή ανά την Ελλάδα, στην πλειονότητά τους πενταετίας και πάνω δεδομένου ότι μέσα στην κρίση και κατά τη διάρκεια ειδικά των τελευταίων ετών οι νέες κατασκευές είναι είδος προς... εξαφάνιση. Ως προς την αξία, το νούμερο των 250 δισ. ευρώ αντιστοιχεί στις τιμές που ζητούν οι αγγελιοδότες όταν καταχωρούν τις αγγελίες τους στις βάσεις δεδομένων του δικτύου και είναι υψηλότερες σε σχέση με τις τελικές τιμές, οι οποίες υπολογίζεται ότι είναι τελικά, κατά μέσο όρο χαμηλότερες σε ποσοστό μεταξύ 15 και 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου