Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Apple το επιβεβαίωσε: Κάτι τρέχει με τα παλιές μπαταρίες στα παλιά iPhones

 
Η Apple επιβεβαίωσε τις υποψίες πολλών κατόχων iPhone αποκαλύπτοντας ότι σκοπίμως
επιβραδύνει μερικά μοντέλα iPhone, καθώς οι χρήστες δεν αλλάζουν μπαταρία και θέλουν συσκευή 3 χρονών να παίζει σαν καινούρια.




Πολλοί πελάτες υποψιάζονταν ότι η Apple το κάνει αυτό για να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να πάρουν τις νέες συσκευές. Μπορεί λοιπόν να επιβεβαιώνει ότι το κάνει αυτό, άλλα ο λόγος είναι άλλος. Η Apple δήλωσε ότι θέλει να "παρατείνει τη ζωή" των συσκευών των πελατών αφού η απόδοση των μπαταριών των τηλεφώνων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.
Αναγνώρισε δηλαδή ότι μειώνει τις απαιτήσεις ισχύος σε ορισμένα τηλέφωνα - τα οποία μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του επεξεργαστή - όταν μια μπαταρία έχει πρόβλημα να τροφοδοτήσει το μέγιστο ρεύμα που απαιτεί ο επεξεργαστής.
Η εταιρεία Primate Labs έφτιαξε μια εφαρμογή για τη μέτρηση της ταχύτητας του επεξεργαστή του iPhone και δημοσίευσε στοιχεία στα οποία παρατηρείται πιο αργή απόδοση στα μοντέλα iPhone 6s και iPhone 7 της Apple όσο περνά ο χρόνος.
Το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι όλες οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, όχι μόνο εκείνες που βρίσκονται στα προϊόντα της Apple, υποβαθμίζονται και έχουν προβλήματα καθώς μεγαλώνουν και συσσωρεύουν κύκλους φόρτισης, ανέφερε η Apple σε δήλωσή της.
Οι μπαταρίες του iPhone έχουν σχεδιαστεί για να αποδίδουν το 80% της αρχικής τους χωρητικότητας στους 500 πλήρης κύκλους φορτιστής ενώ η εταιρεία δίνει 1 χρόνο εγγύηση για αυτές.
Σύμφωνα λοιπόν με την Apple: «Πέρυσι κυκλοφορήσαμε ένα χαρακτηριστικό για τα iPhone 6, iPhone 6S και iPhone SE για να ομαλοποιήσουμε τις απότομες αυξήσεις της επεξεργαστικής ισχύς τους που θα οδηγούσε σε αυτόματα κλείσιμο της συσκευής. Έχουμε μεταφέρει το χαρακτηριστικό αυτό και στο iPhone 7 με την iOS 11.2 και σχεδιάζουμε να φέρουμε κάτι αντίστοιχο και σε περισσότερες συσκευές μας στο μέλλον.»

Πολλοί βέβαια έπειτα από αυτή την αποκάλυψη αναρωτιούνται τι άλλο λέει η εταιρεία στους πελάτες της, αφού τους έχει πει ότι ένα χρόνο δίνει εγγύηση για την μπαταρία.

Η άλλη λύση φεύγουν οι επιδειξιομανής από το iPhone, πάνε σε ANDROID και αλλάζεις κάθε τρεις μήνες συσκευή γιατί πάλιωσε το λογισμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου