Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Σκληρή ομιλία του πάπα Φραγκίσκου προς τους ιερείς του Βατικανού

 
«Λέμε "όχι" σε όσους προδίδουν την εμπιστοσύνη της Εκκλησίας και παρουσιάζονται ως θύματα μαρτυρίου», είπε ο ποντίφικαςΟ πάπας Φραγκίσκος μίλησε χωρίς περιστροφές και
με σκληρούς τόνους στον κλήρο του Βατικανού κατά την ανταλλαγή ευχών ενόψει των Χριστουγέννων.





«Λέμε "όχι" σε όσους προδίδουν την εμπιστοσύνη της Εκκλησίας και παρουσιάζονται ως θύματα μαρτυρίου», είπε ο ποντίφικας, και θέλησε να κάνει σαφές σε ποιους αναφέρεται:

Σε άτομα «τα οποία επιλέγονται με προσοχή για να δοθεί μεγαλύτερη ουσία και ισχύ στην μεταρρύθμιση, αλλά που δεν καταλαβαίνουν το επίπεδο των ευθυνών τους και αφήνουν να τους διαφθείρει η φιλοδοξία και η ματαιοδοξία. Και όταν κανείς τα απομακρύνει με ευγένεια, αυτοπαρουσιάζονται ως θύματα του συστήματος, του "μη πληροφορημένου πάπα", ή της «παλιάς φρουράς», είπε ο Φραγκίσκος. 
Παράλληλα, ο Αργεντινός πάπας θέλησε να προσθέσει: «υπάρχουν και άλλα μέλη του κλήρου που εργάζονται μέσα στο Βατικανό, στα οποία δίδουμε όλο τον αναγκαίο χρόνο για να επανέλθουν στον ορθό δρόμο, με την ελπίδα να βρουν, μέσα στην υπομονή της Εκκλησίας, μια ευκαιρία να μετανοήσουν και όχι για να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την όλη κατάσταση».

Ο Φραγκίσκος, στη συνέχεια, θέλησε να τονίσει ότι «η μεγάλη πλειοψηφία όσων απαρτίζουν τον κλήρο χαρακτηρίζονται από ικανότητα, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, διαθέτουν αυταπάρνηση αλλά και μεγάλη αγιότητα». «Τα Χριστούγεννα αυτά ας μας ανοίξουν τα μάτια ώστε να εγκαταλείψουμε τα περιττά, τα αναληθή και ψεύτικα πράγματα, ότι είναι κακεντρεχές, και για να μπορέσουμε να δούμε κάθε τι αληθινό, το καλό και το αυθεντικό. Πραγματικά πολλές ευχές!» κατέληξε ο λατινοαμερικανός πάπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου