Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Βρετανία: Αρχές Ιανουαρίου επαναλειτουργεί ο μεγαλύτερος αγωγός αργού πετρελαίου

Η διακοπή της λειτουργίας του στις 11 Δεκεμβρίου, ώθησε τις τιμές του πετρελαίου σε επίπεδα άνω των 65 δολαρίων το βαρέλι Ο βρετανικός αγωγός πετρελαίου και φυσικού
αερίου (Forties oil and gas pipeline) στην Βόρεια Θάλασσα, έχει τεθεί σε στάδιο δοκιμών μετά τις επισκευές που του έγιναν. Η πλήρη αποκατάσταση της ροής των καυσίμων αναμένεται στις αρχές Ιανουαρίου του 2018 σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρία (Ineos).





Η διακοπή της λειτουργίας του στις 11 Δεκεμβρίου, ώθησε τις τιμές του πετρελαίου σε επίπεδα άνω των 65 δολαρίων το βαρέλι, κατά τις εβδομάδες που την ακολούθησαν. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα επίπεδα τιμών του πετρελαίου από τα μέσα του 2015.

Ο Forties παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς είναι ο μεγαλύτερος από τους πέντε αγωγούς αργού πετρελαίου στην Βόρεια Θάλασσα. Έτσι, η λειτουργία του, επιδρά στην διαμόρφωση των τιμών, αλλά και την εμπορία του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, την Αφρική, αλλά και την Ασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου