Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Κιάρα Τσοχατζοπούλου: Η εγγονή του Άκη στην πασαρέλα

Το ντεμπούτο και το «bullying» λόγω ονόματος..Μόλις στα 17 της χρόνια και με ύψος 1,80, η
εγγονή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τα φτερά της στον κόσμο της σόουμπιζ και του μόντελινγκ, δίπλα σε μεγάλα ονόματα της μόδαςΤο όνομά της είναι ιταλικό και σημαίνει διάφανη, καθαρή. Γι' αυτό εξάλλου τον λόγο το επέλεξαν οι γονείς της, ο Αλέξανδρος Τσοχατζόπουλος (γιος του πρώην υπουργού) και η γνωστή φωτογράφος Μαρία Μαρκέζη, η οποία έχει στο βιογραφικό της συνεργασίες με γνωστούς σχεδιαστές που την εμπιστεύτηκαν για να καλύψει fashion shows και καμπάνιες.





Η Κιάρα, το πρώτο εγγόνι του Άκη Τσοχατζόπουλου, γεννήθηκε την 1η Μαρτίου του 2000, όταν ο παππούς της ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας. Από μικρό παιδί ακολουθούσε την μητέρα της στα επαγγελματικά της ταξίδια και έκλεβε τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια από ανθρώπους του χώρου. Επομένως, ήταν θέμα χρόνου να κολλήσει το μικρόβιο του μόντελινγκ. Της άρεσε πολύ που γνώριζε διάσημους σχεδιαστές, «τους έβλεπα στην τηλεόραση και χαιρόμουν που τους ήξερα», θα πει σε συνέντευξή της.




Η Μαρία Μαρκέζη φωτογράφιζε την Κιάρα από μικρή. Της έμαθε να ποζάρει, να κάνει γκριμάτσες, να εκφράζεται στον φακό. Τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά και η μικρή άρχισε να συμφιλιώνεται με τα φλας που στα παιδικά της μάτια έμοιαζαν τόσο λαμπερά και αστραφτερά. Η αλήθεια είναι πως λειτούργησε λίγο και το απωθημένο της μητέρας η οποία αν και λάτρευε τον χώρο του θεάματος και της φωτογραφίας από μικρή, οι γονείς της δεν της επέτρεψαν να ασχοληθεί με αυτό. Η γνωριμία της όμως με τον Αλέξανδρο Τσοχατζόπουλο αποδείχθηκε… καρμική, καθώς ήταν αυτός που την ώθησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό που αγαπούσε. Της έβαλε την ιδέα βλέποντας να κυκλοφορεί παντού με μια μηχανή και να απαθανατίζει τις στιγμές με πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Μάλιστα, τότε ο πεθερός της ήταν υπουργός Ανάπτυξης και την έβαλε στην ομάδα των συνεργατών του, όπου φωτογράφιζε όλες τις επίσημες επαφές του με ηγέτες, υπουργούς και άλλες προσωπικότητες. Έπειτα η Μαρία γνώρισε τον Λάκη Γαβαλά που την εμπιστεύτηκε για αποκλειστική φωτογράφο των πάρτι του. Χάρη στον Γαβαλά, σύντομα βρέθηκε να φωτογραφίζει ονόματα όπως οι Dsquared, ο Φράνκι Μορέλο, ο Εμίλιο Πούτσι, τα αδέλφια Ζανότι, ο Αρμάνι, η Αννα Γουίντουρ και η Αννα Ντέλο Ρούσο.






Ντεμπούτο με Βασίλη Ζούλια

Η Κιάρα ανέβηκε για πρώτη φορά στην πασαρέλα σε ηλικία 15 ετών στην εντυπωσιακή επίδειξη μόδας του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια στην εβδομάδα μόδας της Αθήνας λανσάροντας τη νέα του κολεξιόν μαζί με τις μεγαλύτερες Ελληνίδες σταρ της πασαρέλας. Η ιδέα ήταν της μητέρας της, η οποία βλέποντας ότι η κόρη της ενδιαφερόταν για το μόντελινγκ σκέφτηκε πως θα ήταν ωραίο να κάνει την αρχή με τον εξαιρετικό σχεδιαστή και στενό της φίλο. Από το ντεμπούτο της δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δικοί της άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν την συγκίνησή τους.

«Έψαξα με το βλέμμα να βρω τη μητέρα μου και την είδα να ζουμάρει πάνω μου με τη φωτογραφική μηχανή της, έχοντας τα μάτια της μουσκεμένα από τα δάκρυα» ανέφερε η Κιάρα Τσοχατζοπούλου ενώ η μητέρα της παραδέχεται ότι αυτή ήταν μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της καριέρας της. «Το να φωτογραφίζεις το παιδί σου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς εμπλέκονται μνήμες και συναισθήματα. Και ο πατέρας της έκλαιγε».

Η Κιάρα φωτογραφήθηκε ως μοντέλο και για την ανοιξιάτικη συλλογή ρούχων της Ειρήνης Σαπουντζάκη αγαπημένης φίλης της μητέρας της. Ποια είναι όμως η μεγαλύτερη αγωνία ενός 15χρονου κοριτσιού όταν ανεβαίνει στην πασαρέλα; «Μα φυσικά να μην πέσω», αναφέρει η ίδια. Στην πασαρέλα του Βασίλη Ζούλια περπάτησε δίπλα στις Βίκυ Κουλιανού, Τζένη Μπαλατσινού, Μάρα Δεσύπρη, Δωροθέα Μερκούρη, Βίκυ Καγιά οι οποίες μετέφεραν την αίγλη της τότε εποχής. Η Κιάρα της θαυμάζει όλες, δηλώνει περήφανη και δέχτηκε με ευλάβεια τις πολύτιμες συμβουλές τους. Θαυμάζει επίσης της 23χρονη Ροζάνα Γεωργίου ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα που εργαζεται στην Αμερική και από μικρή ηλικία κατάφερε να κατακτήσει τις διεθνείς πασαρέλες.

Το bullying λόγω ονόματος

Η Κιάρα Τσοχατζοπούλου απέφυγε να μιλήσει στους συμμαθητές της για τη συμμετοχή της στην επίδειξη μόδας του Βασίλη Ζούλια για ευνόητους λόγους. «Ζούμε σε μια χώρα και σε μια εποχή όπου κανένας δεν χρωστάει καλό λόγο για κανέναν», θα πει με όλη της την εφηβική ειλικρίνεια. Εξάλλου, λόγω της δικαστικής περιπέτειας του παππού της η Κιάρα βρέθηκε αρκετές φορές σε δύσκολη θέση, δέχτηκε bulling στο σχολείο και αναγκάστηκε να απαντάει σε κακοπροαίρετη κριτική. «Όλα όσα συνέβησαν στη ζωή μου μού έδειξαν τους πραγματικούς φίλους. Ειπώθηκαν πολλά για την οικογένειά μου. Καλό λόγο δεν άκουσα», παραδέχεται σε συνέντευξή της.

«Στο σχολείο τα πράγματα για μένα ήταν δύσκολα, γιατί μου έκαναν σκληρό bullying κάποιοι συμμαθητές μου εξαιτίας του ονόματός μου», προσθέτει. Η Κιάρα μιλάει για τον Άκη Τσοχατζόπουλο με λόγια τρυφερά όπως θα μιλούσε κάθε 17χρονο κορίτσι για τον παππού του. Λίγο μετά την αποφυλάκισή του δήλωνε, «θέλω ο παππούς μου να είναι καλά στην υγεία του μετά από όλη αυτή την περιπέτεια και την ταλαιπωρία που πέρασε στη φυλακή. Τώρα είναι στο νοσοκομείο και θέλουμε να γίνει καλά. Τον αγαπώ πολύ και τον συμβουλεύομαι σε κάθε μου βήμα. Με στηρίζει ψυχολογικά και ξέρω ότι θέλει μόνο το καλό μου. Είναι πάντα δίπλα μου, ό, τι κι αν γίνει».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου