Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Απασχόληση για λόγους κοινωνικής επανένταξης χωρίς περικοπή σύνταξης ή επιδομάτων

Εγκύκλιος ΠετρόπουλουΣε εφαρμογή τίθεται η συνέχιση καταβολής, χωρίς καμία απολύτως περικοπή, της σύνταξης αναπηρίας ή θανάτου και των προνοιακών ή άλλων επιδομάτων,
όσων προσώπων πάσχουν από αναπηρία, η οποία οφείλεται σε ψυχική πάθηση ή νοητική υστέρηση ή συμπαθολογία ψυχικής πάθησης και νοητικής υστέρησης με ποσοστό 50% και πάνω, εφόσον αναλαμβάνουν απασχόληση για λόγους ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης.





Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε εφαρμογή του άρθρου 23 του Ν. 4488/2017:

- Η ανάληψη μισθωτής απασχόλησης ή η αυτοαπασχόληση των προσώπων αυτών δεν θα επηρεάζει τη σχετική κρίση αξιολόγησης περί ανικανότητας για κάθε βιοποριστική εργασία κατά τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

- Η κρίση πιστοποιείται με γνωμάτευση μονάδας ψυχικής υγείας του αντίστοιχου Τομέα Ψυχικής Υγείας, η οποία θα ισχύει για τρία έτη.

- Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται, πριν αναλάβουν εργασία ή αυτοαπασχοληθούν, να το δηλώσουν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) και στις υπηρεσίες πρόνοιας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου