Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Συνελήφθησαν κλέφτες ελιών

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα ίχνη τους και τους εντόπισαν μέσα σε ένα ελαιοτριβείο,
όπου τους πέρασαν χειροπέδες και επέστρεψαν τον κλεμμένο ελαιόκαρπο στον ιδιοκτήτη τουΤην ώρα που περίμεναν να παραλάβουν το ελαιόλαδο από τις ελιές τις οποίες είχαν κλέψει από ένα λιοστάσι μαζί με γεωργικά μηχανήματα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας οι δύο Αλβανοί δράστες στα Λινάρια Ηλείας.





Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα ίχνη τους και τους εντόπισαν μέσα σε ένα ελαιοτριβείο, όπου τους πέρασαν χειροπέδες και επέστρεψαν τον κλεμμένο ελαιόκαρπο στον ιδιοκτήτη του. Λίγο αργότερα, βρήκαν και τα γεωργικά μηχανήματα που είχαν κλέψει, κρυμμένα σε μια ορεινή δασική περιοχή στο Λιβαδάκι Αρκαδίας. Οι δράστες ηλικίας 26 και 34 χρόνων, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας που τους άσκησε δίωξη για κλοπή και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Όμως, οι κλοπές από ελαιώνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Στην Τριφυλία, οι συμμορίες που αρπάζουν την παραγωγή των αγροτών «σήκωσαν» πλήθος σακιά με ελαιόκαρπο από τα χωράφια όπου τα είχαν αφήσει οι ιδιοκτήτες τους. Στην περιοχή Βόθωνα των Φιλιατρών, άγνωστοι τρύπωσαν σε ένα λιοστάσι, ράβδισαν 90 (!) ελαιόδεντρα και έκλεψαν τις ελιές, αφήνοντας ανέπαφα μόνο… τρία δέντρα! Στην Αστυνομία της Κυπαρισσίας έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλες καταγγελίες για κλοπές ελαιόπανων, εργαλείων και ραβδιστικών μηχανημάτων από ελαιώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου