Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Μια εξαγώγιμη πολυεθνική μαρμελάδα από το Κιάτο

 
Από το μακρινό Κασμίρ καταφθάνει το saffron για να συναντηθεί με τα φρούτα της Πελοποννήσου στις μαγικές κατσαρόλες της Σοφίας και του Γιώργου στο Κιάτο της
Κορινθίας και από εκεί μέσα σε γυάλινα βαζάκια με το φουντάκι να κρέμεται ο Mahbir να τα στείλει σε όλη την Ευρώπη.

Το saffron έρχεται κατευθείαν από το Κασμίρ και αναμειγνύεται με τα εσπεριδοειδή της περιοχής χάρις στα μαγικά χέρια δύο άξιων επαγγελματιών – της Σοφίας Δημητρίου και του Γιώργου Τασινόπουλου.

Οι δύο τους – με πολλά χιλιόμετρα στον απαιτητικό χώρο της εστίασης έφτιαξαν στο Κιάτο της Κορινθίας το 2012 μια μικρή παραγωγική μονάδα, που συνδυάζει τον χαρακτήρα μιας οικοτεχνίας με ένα ευφάνταστο, δημιουργικό εργαστήριο γεύσεων.

Όλοι, τους γνωρίζουν όπως και τα προϊόντα τους ως Το φίλεμα της Λέλας. Ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας τους.


Η Σοφία και ο Γιώργος δεν φτιάχνουν μόνο τα προϊόντα της δικής τους ετικέτας – μαρμελάδες, τσάτνεϊ, γλυκά κουταλιού και σάλτσες υψηλής ποιότητας- αλλά και προϊόντα – παραγγελιές τρίτων. Παραγγελιές από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο νεαρός Βρετανός ινδικής καταγωγής Mahbir Thukral, ο οποίος κατέφθασε μια μέρα στο Κιάτο μαζί με το δικό του saffron προκειμένου να ζητήσει από τον Γιώργο και τη Λέλα να τους φτιάξουν μαρμελάδες προς εξαγωγή σε μεγαλουπόλεις της Ευρώπης που ζουν Ινδοί. Βεβαίως, όπως ήδη έχετε καταλάβει οι μαρμελάδες του Mahbir έχουν ως συστατικό υλικό το saffron.


Και τι saffron! Από το μακρινό Κασμίρ! Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το Νοέμβριο του 2016 ο Mahbir ανακοίνωσε το πρώτο διεθνές brand Ινδικού saffron από κοινού με ένα συνεταιρισμό αγροτών του Κασμίρ ( για την ακρίβεια, του Ινδικού Κασμίρ).

Το saffron, λοιπό, που έρχεται από το Κασμίρ συναντά τα πελοποννησιακά φρούτα – μήλα και πορτοκάλια- και με την τέχνη της Σοφίας και του Γιώργου προκύπτει το τελικό αποτέλεσμα με τις χειροποίητες μαρμελάδες.


Στον εταιρικό λογαριασμό στο Instagram έχει δημοσιευθεί φωτογραφία με τις εξαγώγιμες μαρμελάδες – τις μαρμελάδες με το χαρακτηριστικό φουντάκι που κρέμεται δίπλα στο γυάλινο βαζάκι. Η φωτογραφία συνοδεύεται από σχόλιο: «Εξαιρετική χειροποίητη μαρμελάδα μήλο και πορτοκάλι με saffron από Ινδία! Παραγωγής μας!!!».

Ο Mahbir απάντησε με σχόλιο που εκτός από ευχαριστίες για το αποτέλεσμα ευχήθηκε και Kala Christougena στους συνεργάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου