Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Nano4Life Europe: Νανοτεχνολογία made in Greece

Η ελληνική εταιρεία που παράγει προϊόντα νανοτεχνολογίας και κερδίζει τις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου, από την Ανατολή μέχρι τη Δύση«Γεννήθηκε» στην καρδιά της ελληνικής κρίσης και κατάφερε όχι μόνο να αντισταθεί στην αβεβαιότητα των κακών
οικονομικών συνθηκών, αλλά και να κατακτήσει τις απαιτητικές ξένες αγορές, από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα των Ελλήνων στα δύσκολα. Η ελληνική εταιρεία Nano4Life Europe επενδύει στη νανοτεχνολογία, αξιοποιεί τα ευρήματά της και δημιουργεί επαναστατικά προϊόντα τα οποία εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες της







υφηλίου με ένα σκοπό: Να κάνει πιο «έξυπνες» και πιο λειτουργικές τις επιφάνειες που χρησιμοποιούμε καθημερινά, χωρίς να αλλοιώνονται από τα νανο-υλικα που επιστρώνονται πάνω σε αυτές και χωρίς να προκαλείται ο παραμικρός κίνδυνος στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι είναι η μοναδική εταιρεία νανο-προιόντων που έχει λάβει πιστοποίηση ποιότητας και ασφάλειας από το διεθνώς αναγνωρισμένο γερμανικό Ινστιτούτο HOHENSTEIN Textile Testing Institute GmbH & Co.


Με το μεγαλύτερο ποσοστό των εξαγωγών της να πραγματοποιείται στην Ιαπωνία, η Nano4Life Europe L.P κάνει γνωστό το ελληνικό επιχειρείν και τα made in Greece προϊόντα νανοτεχνολογίας σε κάθε γωνιάς της Γης. Από την Κορέα, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.  Πρόσφατα άνοιξε τα φτερά της και για την υψηλών προοπτικών κινέζικη αγορά, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι και η ελληνική αγορά «που όμως ακόμα αγνοεί ή αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα αυτά τα προϊόντα» λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ανδρέας Δημητράς.
Αρχή από την Κεφαλονιά

«Όλα ξεκίνησαν το 2008 από την Κεφαλονιά», περιγράφει ο ίδιος, «όταν οι τοίχοι στο πατρικό μου σπίτι γέμισαν μούχλα από την υγρασία. Άρχισα να ψάχνω τρόπους για να αποκαταστήσω το πρόβλημα και να "θωρακίσω" το κτίσμα, μέχρι που ανακάλυψα το γερμανικό ινστιτούτο το οποίο δημιουργούσε νανοσωματίδια που επιστρώνονταν σε επιφάνειες και προσέδιδαν ιδιότητες αδιαβροχοποίησης, στεγανοποίησης, προστασίας από UV ακτινοβολία και εύκολου καθαρισμού. Αποφάσισα να ταξιδέψω στη Γερμανία ώστε να μυηθώ στον κόσμο της νανοτεχνολογίας και μέσα σε ένα χρόνο δημιουργήθηκε η Nano4life (Μάιος του 2009)». Οι γνώσεις του στα χρηματοοικονομικά και η εμπειρία που είχε αποκτήσει από τη σύσταση της πρώτης του εταιρείας, η οποία αφορούσε σε ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, φαίνεται ότι στάθηκαν καθοριστικές στις κινήσεις που θα πραγματοποιούσε μετέπειτα στο «παιχνίδι» των εξαγωγών και στη διαχείριση των κινδύνων που αυτό ενέχει.

«Σήμερα παράγουμε πάνω από 80 προϊόντα σε 400 συσκευασίες από 50ml έως 1000 λίτρα, παραδίδουμε τις παραγγελίες μέσα 1-2 μέρες εντός Ευρώπης και μέσα σε πέντε ημέρες στον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε η μοναδική εταιρεία στον κόσμο που έχει λάβει την πιστοποίηση από το ινστιτούτο το HOHENSTEIN της Γερμανίας για τον οικολογικό και ασφαλή χαρακτήρα των προϊόντων μας, στοιχείο που επιτρέπει τη χρήση τους και στα υφάσματα για μωρά. Παράλληλα διαθέτουμε και την πιστοποίηση FDA για την ασφαλή χρήση τους σε επιφάνειες τροφίμων, μια εξέλιξη που άνοιξε τις πύλες για την είσοδό μας στην αυστηρή ιαπωνική αγορά» αναφέρει ο κ. Δημητράς μιλώντας για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Nano4Life έναντι των άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της νανοτεχνολογίας.

Και συμπληρώνει: «Επιπλέον έχουμε λάβει μία σειρά από πιστοποιητικά ποιότητας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος από Διεθνή  Τεχνολογικά Ινστιτούτα σε Ισπανία και Αγγλία, όπως και από κυβερνητικούς οργανισμούς στη Σιγκαπούρη N.E.A. (National Environmental Agency) και τη Νέα Ζηλανδία  E.P.A. (Environmental Protection Agency). Τα προϊόντα μας δεν διαθέτουν τοξικές ουσίες, κατασκευάζονται με την χρήση της πιο προηγμένης μεθόδου δημιουργίας νανοσωματιδίων με την επωνυμία SOL-GEL, η βασική πρώτη ύλη των νανοσωματιδίων είναι το SiO2 (διοξείδιο του πυριτίου) και παρέχουν: Εύκολο καθαρισμό επιφανειών με λίγο νερό. Ανθεκτική υδρόφοβη και oleophobic προστασία. Μακρόχρονη αντίσταση κατά της βρώμας. Αδιαβροχοποίηση. Αποφυγή μαυρισμάτων, πρασινάδων στις επιφάνειες. 100% «αναπνοή» των επιφανειών. 100% αόρατη προστασία. Στεγανοποίηση. Αντικολλητική προστασία. Τεράστια αντίσταση από τριβές. Ευκολία στη χρήση. Άμεση προστασία (εντός 24 ωρών). Μεγάλη αντοχή σε πλύση με πιεστικό. Υψηλή απόδοση με λίγο υλικό. Αντιπαγωτική προστασία. Προστασία από γρατζουνιές 9Η-12Η . Τέλειο γυάλισμα . Αυτοκαθαριζόμενη επιφάνεια μόνο με νερό. Αντιοξειδωτική προστασία. Προστασία από φωτιά. Anti-graffiti».

Τα εν λόγω προιόντα ενδείκνυνται για οικιακή χρήση, για εμπορική χρήση (ξενοδοχεία, μέσα μεταφοράς, σκάφη , υφάσματα) και για κατασκευαστές ειδών υγιεινής, τζαμιών και πλαστικών αντικειμένων.

«Ήδη η νανοτεχνολογία έχει αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας» σημειώνει ο κ. Δημητράς και υποστηρίζει ότι «στα επόμενα χρόνια ο,τι πιο τρελό μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους θα γίνει πραγματικότητα με τη βοήθεια αυτής της επιστήμης».


Σημείωση: Η νανοτεχνολογία είναι ο τομέας της επιστήμης και της τεχνολογίας που ασχολείται με τις μικροσκοπικές ελάχιστες δομές με διαστάσεις μικρότερες από 100 νανόμετρα (1 νανόμετρο (nm) =1 εκατομμυριοστό του χιλιοστού) και προσφέρει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων σε διάφορους κλάδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου