Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Με νέες Navtex δεσμεύει η Τουρκία ως τα Χριστούγεννα περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ

Από χθες βρίσκονται σε ισχύ τέσσερις Navtex. Επίσης εκδόθηκαν νέες, με ισχύ ως τις 25 Δεκεμβρίου, με τις οποίες δεσμεύονται περιοχές μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου, αλλά και
περιοχές στα νοτιοανατολικά της Κύπρου Με νέες παράνομες Navtex προχώρησε η Τουρκία δεσμεύοντας περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ για ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού της με πραγματικά πυρά.





Απο χθες βρίσκονται σε ισχύ τέσσερις Navtex. Επίσης εκδόθηκαν νέες, με ισχύ ως τις 25 Δεκεμβρίου, με τις οποίες δεσμεύονται περιοχές μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου, αλλά και περιοχές στα νοτιοανατολικά της Κύπρου.

Εν τω μεταξύ όπως γράφει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, αίτηση για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ώστε να ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες ειδικές έρευνες στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ κατέθεσε η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum. Σκοπός είναι να γίνουν συμπληρωματικές έρευνες, πέραν των σεισμογραφικών, στα σημεία που επελέγησαν για τις δύο διαδοχικές γεωτρήσεις που προγραμματίζει η κοινοπραξία για μετά τις αρχές του καλοκαιριού.
Η αίτηση για αδειοδότηση, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, βρίσκεται ήδη στα χέρια του Κύπριου υπουργού Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη, ο οποίος ζήτησε σε υπηρεσιακό επίπεδο όπως εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν. Αν είναι δυνατόν, η αδειοδότηση για τις συγκεκριμένες έρευνες θα ολοκληρωθεί ακόμα και πριν το τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου