Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Εnergean Oil&Gas: Υπερτριπλάσια τα αποθέματα πετρελαίου στο Κατάκολο

Τον χειμώνα του 2019 η πρώτη γεώτρηση 10,7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου τα βεβαιωμένα αποθέματα, αντί για τρία που εκτιμούσαν αρχικά στο Κατάκολο Σε αναζήτηση κεφαλαίων
συνολικού ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων, με τα οποία θα χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Καρίς στο Ισραήλ, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Energean Oil &Gas. Αρμόδιες πηγές της διοίκησης επισήμαναν χθες σε δημοσιογράφους ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και επισήμαναν ότι εάν η εταιρεία προσφύγει στην χρηματιστηριακή αγορά, η επιλογή θα είναι η αγορά του Λονδίνου. Τελικές όμως αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν στο πρώτο τετράμηνο του 2018.





Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της εταιρείας, για τον χειμώνα του 2019 τοποθετείται η πρώτη γεώτρηση στο Κατάκολο. Τα βεβαιωμένα αποθέματα στο συγκεκριμένο οικόπεδο φτάνουν τα 10,7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου (πιστοποιημένα από ανεξάρτητο οίκο), αντί για τα τρία που προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις. Για την παραχώρηση του Πρίνου, η εταιρεία σχεδιάζει για το 2018 νέες γεωτρήσεις τόσο στα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου όσο και στο κοίτασμα «Έψιλον». Εδώ τα πιστοποιημένα από ανεξάρτητο οίκο βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή είναι 40 εκατ. βαρέλια και τα δυνητικά αποθέματα 20 εκατ. βαρέλια.

Στο οικόπεδο των Ιωαννίνων, η ισπανική Repsol (της έχει μεταβιβαστεί το 60% της Energean Oil & Gas στη Σύμβαση Μίσθωσης) που είναι και εντολοδόχος έχει ξεκινήσει τις εργασίες της σεισμικής έρευνας. Σχετικά με το μπλοκ της Αιτωλοακαρνανίας, αναμένεται η επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και εν συνεχεία θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία μεταβίβασης του 60% και του ρόλου του operator στην Repsol.
Στο Ισραήλ η Energean έχει το 50% της Energean Israel, στην οποία ανήκουν κατά 100% τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν. Τα δυνητικά αποθέματα εκτιμώνται σε 2,4 τρισεκ. κυβικά πόδια αερίου ή 446 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.

Στο Μαυροβούνιο, η σεισμική έρευνα τοποθετείται πιθανότατα εντός του 2018.

Ο όμιλος προχωρεί με ταχύ βηματισμό σε αλλαγές σε ότι αφορά την διοίκηση. Ο κ. Δημήτρης Γόντικας αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος των δραστηριοτήτων της Energean στην Ελλάδα και ο κ. Μαθιός Ρήγας διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου