Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Γαλλία: Μείωση του ορίου ταχύτητας στα 80 χλμ/ώρα στο δευτερεύον οδικό δίκτυο

Από την 1η Ιουλίου 2018 Μεγαλύτερα πρόστιμα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και για χρήση κινητού τηλεφώνου Την μείωση της ανώτατης ταχύτητας σε αυτοκίνητα και μηχανές, από τα 90 χιλιόμετρα/ώρα στα 80, σε όλο το οδικό δίκτυο διπλής κατεύθυνσης χωρίς διαχωριστικό διάζωμα αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση.


Στην προσπάθειά της να μειώσει τα θανατηφόρα αυτοκινητικά ατυχήματα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρντ Φιλίπ, εξήγγειλε μια σειρά από νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιουλίου 2018, ανάμεσά τους και η εξαιρετικά αντιδημοφιλής μείωση των ορίων ταχύτητα.

Από το 2013 όπου στους δρόμους της Γαλλίας έχασαν τη ζωή τους 3.268 άνθρωποι, μέχρι το 2016 όταν ο τραγικός απολογισμός έφθασε τους 3.477, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή αύξηση των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. 
Ανάμεσα στα λοιπά μέτρα που θα λάβει η γαλλική κυβέρνηση προβλέπονται αυστηρότεροι έλεγχοι για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλων ουσιών, μεγαλύτερα πρόστιμα για την χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια της οδήγησης, παράπτωμα που αν συνδυαστεί με έστω μια ακόμα τροχαία παράβαση θα οδηγεί στην αναστολή της άδειας οδήγησης και αυστηρότερα πρόστιμα σε περίπτωση που οδηγός δεν σεβαστεί τις διαβάσεις πεζών.

Η πλέον αντιδημοφιλής όμως απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης είναι η μείωση του ορίου ταχύτητας στα 80 χιλιόμετρα την ώρα, σε όλους τους δρόμους διπλής κατεύθυνσης όπου δεν υπάρχει διαχωριστικό διάζωμα, καθώς στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, συνολικού μήκους 400.000 χιλιομέτρων, έχει σημειωθεί το 55% όλων των τροχαίων ατυχημάτων στην Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου