Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Διάλεξη για τη Μάχη του Μαραθώνα στη Βοστώνη

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη διοργανώνει διάλεξη, με θέμα: «Η Μάχη του Μαραθώνα και ο σύγχρονος πολίτης», με ομιλητή Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βοστώνης (Boston University) τον κ. Λόρενς Σάμονς (Samons).
Η διάλεξη έχει ορισθεί για την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 6:30 το εσπέρας στην αίθουσα τελετών του Γενικού Προξενείου Βοστώνης.
Ο φιλέλληνας καθηγητής κ. Σάμονς είναι Διευθυντής των Προπτυχιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και ειδικεύεται στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία του 5ου και του 6ου π.Χ. αιώνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα αθηναϊκά πολιτικά και στον ιμπεριαλισμό.
Η έρευνά του αυτή την περίοδο επικεντρώνεται στις μορφές του Περικλή, του Κίμωνα, στην Αθηναϊκή εξωτερική πολιτική και στη σύνθεση των ιστοριών του Ηροδότου και του Θουκυδίδη.
Το θέμα του Μαραθώνιου και της ιστορίας του από την Αρχαία Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια στη Βοστώνη. Γίνεται επίσημη τελετή κατ’ έτος στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης παράδοσης των στεφάνων και επίσης συγγραφή εργασιών από μαθητές Αμερικανικών Σχολείων.

Του Θεοδώρου Καλμούκου - www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου