Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Βαριά «καμπάνα» για κατά συρροήν αρχαιοκάπηλο

Ο ισχυρισμός του 62χρονου στην απολογία του, ότι τάχα δεν αντιλήφθηκε την αξία και τη σημασία των ευρημάτων του δεν έπεισε τον δικαστή Δεν… συγκινήθηκε η έδρα του
Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας από τους ισχυρισμούς ενός 62χρονου που δικαζόταν για αρχαιοκαπηλία, ότι τάχα είχε βρει εκατοντάδες αρχαία αντικείμενα ενώ έψαχνε για… νερό στο χωράφι του!





Κι αυτό, γιατί ήταν υπότροπος αφού είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια υπόθεση. Έτσι, δεν έπεισε τους δικαστές ότι δεκάδες ευρήματα… «φύτρωσαν» ξαφνικά στα χορτάρια και τα έβγαλε με ένα μικρό κατσαβίδι! Άλλωστε, δεν ήταν και λίγα όσα βρήκαν στο σπίτι του οι  αστυνομικοί… Συνολικά, κατέσχεσαν 292 αρχαία νομίσματα και ένα μετάλλινο προσωπείο σατύρου, που οι αρχαιολόγοι υπολόγισαν την αξία τους σε 85.000 ευρώ!

Μη πειστικός ήταν και ο ισχυρισμός του 62χρονου στην απολογία του, ότι τάχα δεν αντιλήφθηκε την αξία και τη σημασία των ευρημάτων του. Έτσι, οι δικαστές  του επέβαλαν ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών, η οποία είναι τελεσίδικη αφού η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό. Μετά την ετυμηγορία, ο 62χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου