Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Λέκκας: Δεν υπάρχουν μεγάλα ρήγματα στην περιοχή - Συνεχίζονται οι μετασεισμοί

Μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ στη Σταμάτα Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα Ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας εξήγησε ότι πρόκειται για το βόρειο άκρο του επίκεντρου, που έδωσε το «σμήνος σεισμών» της 9ης Ιανουαρίου Συνέχεια του «σμήνους σεισμών», από τον ίδιο
εστιακό χώρο στη βορειοανατολική Αττική, που έδωσε 18 σεισμικές δονήσεις μέσα σε δέκα ώρες, στις 9 Ιανουαρίου, χαρακτήρισε τον αποψινό σεισμό των 4,4 Ρίχτερ, με επίκεντρο την Σταμάτα, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας,




Ο ίδιος είπε ότι το φαινόμενο εκτονώνεται με ασθενείς σεισμούς και η σεισμικότητα είναι μικρή, καλώντας τους κατοίκους της Αττικής να μην ανησυχούν.

Ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), κ. Λέκκας, εξήγησε ακόμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι πρόκειται για το βόρειο άκρο του επίκεντρου που έδωσε το «σμήνος σεισμών» της περασμένης εβδομάδας .
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο.



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 9 Ιανουαρίου, οι διαδοχικές σεισμικές δονήσεις που είχαν σημειωθεί, αν και ήταν ασθενείς, «ταρακούνησαν» την ανατολική Αττική, προκαλώντας σχετική ανησυχία στους κατοίκους που τους αισθάνθηκαν.

Οι σεισμοί αυτοί σημειώθηκαν ανατολικά της Ραφήνας και του Μαραθώνα, στο θαλάσσιο χώρο και έγιναν αισθητοί σε όλα τα προάστια της ανατολικής Αττικής, αλλά και στην Εύβοια. Ο μεγαλύτερος από αυτούς είχε μετρηθεί στα 3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο ερευνητή του Αστεροσκοπείου Αθηνών, δε, Γεράσιμο Χουλιάρα, ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό «σμήνος», στις 9 του μηνός, όπως δηλαδή είπε και ο κ. Λέκκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου