Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Γερμανία: Πυροβολισμοί κατά ποδοσφαιριστή που τα «έβαλε» με τον Ερντογάν


Ο Ντενίζ Νακί, πριν από 15 μήνες, αθωώθηκε από τουρκικό δικαστήριο από την κατηγορία της προπαγάνδας υπέρ των τρομοκρατών, ωστόσο το βράδυ της Κυριακής το αυτοκίνητό
του έγινε στόχος πυροβολισμών, με τον ίδιο να κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση ότι κρύβεται από πίσω Από το Ιανουάριο του 2016 το όνομα του Ντενίζ Νακί, έχει έρθει στην επικαιρότητα μόνο για τους λάθος λόγους… Ο Αλεβίτης Κούρδος στην καταγωγή ποδοσφαιριστής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία και με τη φανέλα της Σανκτ Πάουλι δημιούργησε ένα πολύ όνομα που τον έφερε στην εθνική Γερμανίας U21 με την οποία συμμετείχε σε τελική φάση Euro…





Όταν η καριέρα του δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, ο Νακί επέστρεψε στην Τουρκία κι από τότε άρχισαν οι μπελάδες του με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής σε αυτοκινητόδρομο που οδηγούσε στη γενέτειρα του την πόλη Ντίρεν (κοντά στο Άαχεν).

Δεδομένου του «ιστορικού» του Νάγκι, οι γερμανικές αρχές ασχολήθηκαν ζεστά με την υπόθεση με τις εισαγγελικές αρχές να ξεκινούν έρευνα, αντιμετωπίζοντας την υπόθεση ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να δηλώνει ότι πρόκειται για δολοφονική επίθεση την οποία εκτέλεσε Τούρκος πράκτορας.
Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 23.00 τοπική ώρα στον αυτοκινητόδρομο Α4 κοντά στην πόλη Ντίρεν, όπου μεγάλωσε ο Νάκι, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του αφού επισκέφθηκε έναν φίλο του.

«Θα μπορούσα να σκοτωθώ. Ήταν τόσο κοντά. Κατατρόμαξα», δήλωσε ο Νακί στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ενώ όπως είπε, ο δράστης τον πυροβόλησε από ένα μαύρο στέισον βάγκον που βρισκόταν διαγωνίως πίσω του και ότι δύο σφαίρες καρφώθηκαν στο όχημά του.

Ο Νάκι υποστηρίζει ότι δεχόταν συχνά απειλές μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει δεχτεί κάποια συγκεκριμένη απειλή. Δεσμεύτηκε όμως ότι το επεισόδιο δεν θα τον σταματήσει από το να μιλάει κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Νάκι από το 2013 αγωνίζεται με τη φανέλα της Amed SK (πρώην Ντιγιαρμπακίρ Σπορ), αλλά από το 2016 βρίσκεται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών καθώς τον Γενάρη είχε αφιερώσει μέσω facebook  ένα γκολ που πέτυχε στα «θύματα της κουρδικής συμπλοκής» ποστάροντας και φωτογραφίες από κατεστραμμένες κουρδικές πόλεις…

Η τουρκική ομοσπονδία τον τιμώρησε με 12 αγωνιστικές, αλλά το μεγάλο αγκάθι ήταν το ποινικό μέρος της δίκης καθώς απειλείτο με κάθειρξη από 1 έ ως 5 χρόνια για να δικαιωθεί τελικά τον Νοέμβριο του 2016.

«Είμαι ανακουφισμένος! Δεν μπορούσα να κάνω καμία εκτίμηση, ειδικά με το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην Τουρκία τους τελευταίους μήνες», είχε πει μετά την αθώωση του ο 27χρονος (τότε) ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε στο πλευρό του στο δικαστικό μέγαρο του Ντιγιαρμπακίρ και δύο Γερμανούς αριστερούς βουλευτές, τους Κανσού Οζντεμίρ, Γιαν Βαν Άκεν, ωστόσο προφανώς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο εφιάλτης του είχε μόλις ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου