Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αρμοδιότητες των μουφτήδων

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη
συναίνεση που επετεύχθη, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η νομοθετική ρύθμιση «δεν λύνει όλα τα προβλήματα»Ψηφίστηκε το απόγευμα της Τρίτης το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά στις αρμοδιότητες των μουφτήδων.





Το νομοσχέδιο, που έχει τίτλο: «Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 1920/1991 (Α΄11), με τον οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών" (Α΄182)», υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι), εκτός της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συναίνεση που επετεύχθη, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η νομοθετική ρύθμιση «δεν λύνει όλα τα προβλήματα».
«Το ερώτημα είναι πώς η κεντρική εξουσία θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της μειονότητας, ώστε να μην συσπειρωθεί σε θέσεις συντηρητικότερες», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου και τόνισε τη σημασία συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να μη θεωρηθεί ότι απειλείται η ταυτότητα της μειονότητας.

Σχετικά μάλιστα με την τροπολογία που πρότεινε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε ότι δεν θα την κάνει δεκτή, όπως και καμία τροπολογία ή προσθήκη, καθώς όπως είπε, «δεν θέλουμε να αιφνιδιάζουμε».

«Θα ήταν λάθος να αιφνιδιαστεί τώρα η μειονότητα», συμπλήρωσε ο υπουργός και δεσμεύθηκε ότι θα αρχίσει νέος γύρος συζητήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κόμματα, που θα αφορούν τα επόμενα βήματα, αλλά και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν σήμερα, ώστε σε δύο μήνες, να έρθουν στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου