Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψημένες πάνω σε χοντρό αλάτι

Ένας διαφορετικός τρόπος για να ψήσετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες, που έτσι κι αλλιώς δεν αγαπούν το υπερβολικό ψήσιμο γιατί σκληραίνουν.
Συνοδέψτε ιδανικά με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.




Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς λίπος
2-3 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι, σε λεπτές ροδέλες
2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
χυμό από 1 λεμόνι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα τηγάνι από μαντέμι. Καλύπτετε τον πάτο του με ένα ελαφρύ στρώμα χοντρού αλατιού. Απλώνετε από πάνω το κρεμμύδι, το λεμόνι και το σκόρδο, όλα σε φετούλες.

Αφήνετε μερικά λεπτά να ζεσταθούν και τοποθετείτε πάνω σε αυτά τις μπριζόλες. Τις ψήνετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους και τα γούστα σας). Αν χρειαστεί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στη μέση του ψησίματος.

Περιχύνετε τις μπριζόλες με χυμό λεμονιού και τις σερβίρετε χωρίς να αλατίσετε, προσθέτοντας μόνο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30' 

Σιμόνη Καφίρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου