Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Για πρώτη φορά ομοφυλόφιλο ζευγάρι παντρεύτηκε στην ακαδημία Γουέστ Πόιντ

Πρόκειται για την αρχαιότερη στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ - Οι δύο πιλότοι ελικοπτέρων Απάτσι παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι της ακαδημίαςΌρκους αιώνιας πίστης και αγάπης αντάλλαξαν ενώπιον των συγγενών και των φίλων τους ο 30χρονος Ντάνιελ Χολ και ο 26χρονος Βίνσεντ Φραντσίνο. Ο γάμος των δύο αντρών δεν θα αποτελούσε είδηση, αν
δεν επρόκειτο για ζευγάρι στρατιωτικών που παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι της στρατιωτικής ακαδημίας Γουέστ Πόιντ, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και είναι η αρχαιότερη στρατιωτική ακαδημία στις ΗΠΑ.





Το ζευγάρι, που είναι πιλότοι ελικοπτέρων Απάτσι, γνωρίστηκε στην ακαδημία το 2009 όταν ο Χολ ήταν ήδη πιλότος ενώ ο Φραντσίνο μόλις είχε εισαχθεί. Πάντως, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, μόλις το 2012 άρχισαν να βγαίνουν ως ζευγάρι, αφού μέχρι τότε απαγορευόταν σε λεσβίες, ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους να υπηρετούν στον στρατό.


Οι δύο άντρες υπηρετούν τώρα στη στρατιωτική βάση Φορτ Μπλις στο Τέξας. «Ήμασταν απολύτως επαγγελματίες στην αρχή επειδή μας χώριζαν τάξεις και βαθμοί. Μόνο αργότερα, όταν καταλάβαμε ο ένας για τον άλλον πως είναι ομοφυλόφιλος, η έλξη μεγάλωσε», δήλωσε στη βρετανική ιστοσελίδα Independent ο Χολ.


Ο ίδιος, ανέφερε ότι η γαμήλια τελετή σήμαινε πολλά και για τους δύο και δήλωσε ευτυχισμένος που πολλοί φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού ταξίδεψαν από διαφορετικά μέρη του κόσμου για να παραβρεθούν στον γάμο, που τελέστηκε στις 13 Ιανουαρίου.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει μέσω Twitter πως θα απαγορεύσει στα τρανσέξουαλ άτομα να υπηρετούν στον στρατό. Όμως, δύο ομοσπονδιακοί δικαστές «μπλόκαραν» την απόφαση του πλανητάρχη και από την 1η Ιανουαρίου και αυτά τα άτομα έχουν την δυνατότητα να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου