Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Το υπουργείο Οικονομικών απαλλάσσει τα μέλη του ΤΧΣ από την υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες»

«Είναι ντροπή για το κοινοβούλιο» επισήμανε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση έρχεται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χτυπά τους δικαστές
για να έχουν δημόσια «πόθεν έσχες» Νομοτεχνική βελτίωση που εγείρει έντονο προβληματισμό κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών αργά το βράδυ της Παρασκευής λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης για το πολυνομοσχέδιο η οποία απαλλάσσει τα μέλη του ΤΧΣ από την υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες».





Η αρχική διάταξη προέβλεπε την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης για όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Υπερταμείου, των οργάνων διοίκησης των θυγατρικών του εταιρειών κλπ μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα μέλη της διοίκησης του ΤΧΣ. Ωστόσο, με νομοτεχνική βελτίωση το υπουργείο έσπευσε να εξαιρέσει την διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το θέμα επισήμανε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος καταγγέλλοντας πως «Την ώρα που η κυβέρνηση χτυπά τους δικαστές για να έχουν δημόσια πόθεν έσχες, ο κ. Τσακαλώτος φέρνει ρύθμιση που εξαιρεί τα μέλη του ΤΧΣ από δήλωση πόθεν έσχες. Είναι ντροπή για το κοινοβούλιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου