Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος


Η Άνγκελα Μέρκελ κατήγγειλε σήμερα, με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, την επανεμφάνιση του αντισημιτισμού στη χώρα της, ενώ χαρακτήρισε «ντροπή»
το γεγονός ότι εξακολουθεί να χρειάζεται να προστατεύονται τα εβραϊκά κτίρια. Είναι περισσότερο παρά ποτέ απαραίτητο να θυμόμαστε τα εκατομμύρια των θυμάτων του Ολοκαυτώματος επειδή «ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός, και το μίσος του άλλου γενικά είναι περισσότερο επίκαιροι απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος στο εβδομαδιαίο podcast της.





Ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γ.Γ. του ΟΗΕ με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, επισημαίνει σε μήνυμά του, «Οποτε και όπου οι αξίες της ανθρωπότητας εγκαταλείπονται, όλοι κινδυνεύουμε».
Προσθέτει ότι ακόμα και σήμερα, βλέπουμε την ανθεκτικότητα του αντισημιτισμού και μία αύξηση άλλων μορφών προκατάληψης, σημειώνοντας ότι όλοι έχουμε την ευθύνη να αντισταθούμε γρήγορα, με σαφήνεια και αποφασιστικότητα απέναντι στον ρατσισμό και τη βία.
Τέλος, επισημαίνει ότι «μέσω της εκπαίδευσης και της κατανόησης, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειρηνικής συνύπαρξης για όλους».



Με ανάρτησή της στο Twitter, η Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτίει φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος και τονίζει πως παραμένει πιστή στις αξίες του σεβασμού και της ισότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου