Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Άδωνις: Δεν θέλω το όνομα «Μακεδονία» - Ο Καμμένος συνέβαλε στο γκριζάρισμα των Ιμίων

 
Νέος γύρος αντιπαράθεσης Μαξίμου - αντιπολίτευσης με αφορμή τη συζήτηση για την ονομασία των Σκοπίων - Στο επίκεντρο βίντεο με δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη Με
παλαιότερο βίντεο του Αδωνι Γεωργιάδη συνεχίστηκε η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη ΝΔ για το ζήτημα τις ονομασίας των Σκοπίων. Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο του κ. Γεωργιάδη, που τότε ήταν στέλεχος του ΛΑΟΣ και δήλωνε ότι «ο Καραμανλής ξεπούλησε τη Μακεδονία».





«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τα όσα έλεγε ο σημερινός Αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, όταν με αφορμή την υιοθέτηση από την κυβέρνηση της ΝΔ της γραμμής για σύνθετη ονομασία ισχυριζόταν ότι «ο Καραμανλής ξεπούλησε τη Μακεδονία»;

Πλέον είναι εμφανές σε όλους ποιος είναι ο Πρόεδρος, ποιος ο Αρχηγός και γιατί η ΝΔ χρησιμοποιεί όλη την επιχειρηματολογία του ΛΑ.Ο.Σ για το ονοματολογικό», αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου. 


Άδωνις: «Αν πάμε δέκα χρόνια πίσω, άλλοι θα είναι χαμένοι»

Στην ανακοίνωση απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «αν πάμε πίσω, άλλοι θα είναι χαμένοι.

«Θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον να μας παίξει το Μέγαρο Μαξίμου τις προ δεκαετίας δηλώσεις του κ. Τσίπρα και των στελεχών του, τότε που τα Σκόπια ήταν Μακεδονία και η Αμερική ο μεγάλος εχθρός και το ΝΑΤΟ θα διαλύονταν» τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο.

Μαξίμου: Να ποιος κάνει κουμάντο

Μετά την απάντηση του κ. Γεωργιάδη, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε νέα ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η απάντηση του κ. Γεωργιάδη δείχνει ότι αυτός «κάνει κουμάντο στη ΝΔ».

«Ρωτήσαμε τον Πρόεδρο της ΝΔ και απάντησε ο κ. Γεωργιάδης. Αμφότεροι επιβεβαίωσαν ποιος κάνει κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό που δεν έχουμε μάθει ακόμη είναι εάν ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει να πιστεύει πως με τη γραμμή της σύνθετης ονομασίας ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, «ξεπούλησε τη Μακεδονία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Άδωνις: Δεν θέλω το όνομα Μακεδονία - Ο Καμμένος συνέβαλε στο γκριζάρισμα των Ιμίων

Την ίδια ώρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «εγώ τότε εξέφραζα τις θέσεις του τότε κόμματος μου, ως είχα υποχρέωση να κάνω και ως με είχαν διατάξει τότε οι ψηφοφόροι μου. Παραιτήθηκα από υπουργός και βουλευτής, πήγα σπίτι μου, πούλαγα βιβλία, μετά με εξέλεξαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με σταυρό, έχοντας πλήρη γνώση του τι έλεγα πριν, άρα περσινά ξινά σταφύλια είναι η απάντηση».

Στην αντιπαράθεση που είχε με τον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «τα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν με έχουν ωριμάσει ως προς την φρασεολογία. Αλλά θέλω να είμαι σαφής. Εγώ δεν θέλω το όνομα Μακεδονία στο όνομα. Δεν το θέλω. Σε αντίθεση με τον κ. Ζαχαριάδη, ο οποίος το θέλει. Ασχέτως με το τι θα γίνει στο τέλος, η βασική μας διαφορά σε αυτό το τραπέζι είναι ότι ο κ. Ζαχαριάδης εκπροσωπεί έναν χώρο που Μακεδονία τους ανέβαζε και Μακεδονία τους κατέβαζε. Πρόκειται περί μιας άλλης γελοιότητας. Αν παίξω εγώ τα βίντεο με αυτά που έλεγε ο Τσίπρας πριν από δέκα χρόνια. Αν θυμηθώ ότι πήγαινε στο Σύνταγμα και έστηνε λαϊκά δικαστήρια κατά του προέδρου της Αμερικής, ως πρόεδρος της ΚΝΕ, αν θυμηθώ το “go back Merkel” που είναι πρόσφατο, αν θυμηθώ αυτό που έλεγε ότι θα σβήσω το μνημόνιο με ένα άρθρο, θα μου πείτε δεν χρειάζεται».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας, μίλησε για την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα Ίμια, λέγοντας πως «όταν ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδος αποφασίζει να πάει στα Ίμια πρέπει να πάει στα Ίμια. Γιατί εμείς λέμε ότι είναι ελληνικό έδαφος και δεν είναι γκρίζα ζώνη. Όταν όμως αποφασίζει να το κάνει και δεν μπορεί να πάει στα Ίμια και τον σταματάνε τα τουρκικά πλοία σε απόσταση αρκετών ναυτικών μιλίων, τότε αυτό που κάνει είναι να συμβάλλει στο γκριζάρισμα της περιοχής. Γιατί το ερώτημα είναι, γιατί δεν μπόρεσε να πάει στα Ίμια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου