Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Το μελισοσμήνος και η λεβάντα!

Τα 12 στρέμματα είναι ένα βιολογικό αγρόκτημα αρωματικών φυτών και βοτάνων στο
Φωτολίβος Δράμας που έβγαλαν στην αγορά μέλι λεβάντας αλλά και μέλια με φασκόμηλο και εχινάκεια




Στην αρχή το ενδιαφέρον μου τράβηξε μια φωτογραφία – η φωτογραφία μιας συσκευασίας. Η τελευταία συνδύαζε με τρόπο ξεχωριστό το γυάλινο βαζάκι μαζί με ένα αποσπώμενη χάρτινη κατασκευή.

Το μελισοσμήνος και η λεβάντα!Μετά το μάτι έπεσε –και στάθηκε- στις ενδείξεις για το περιεχόμενο που βρίσκεται μέσα στο γυάλινο βαζάκι. Μέλι Λεβάντας- Κρέμα.

Ακολουθώντας και πάλι τις ενδείξεις έφθασα στη πηγή. Στο site 12stremmata.gr βρήκα τις απαντήσεις που χρειαζόμουν.

Διαβάζω σχετικά: «Τα 12 στρέμματα είναι ένα βιολογικό αγρόκτημα αρωματικών φυτών και βοτάνων στο Φωτολίβος Δράμας. Ανάμεσα στα όρη Φαλακρό και Παγγαίο δίπλα στον ποταμό Αγγίτη σε μια ιδιόκτητη έκταση 12 στρεμμάτων καλλιεργούμε μια ποικιλία αρωματικών φυτών και βοτάνων.

Η αρχή έγινε το 2014 με 7 στρέμματα λεβάντας του είδους lavandula angustifolia hybrid. Την επόμενη χρονιά συνεχίσαμε με μια ποικιλία αρωματικών φυτών και βοτάνων.

Η πιλοτική αυτή καλλιέργεια περιλαμβάνει τα παρακάτω είδη: Λεβάντα, σιδερίτη (τσάι του βουνού), φασκόμηλο, εχινάκεια.



Με πάνω απο 15 χρόνια εμπειρίας στη μελισσοκομία, το "πάντρεμα" του μελισοσμήνους με τα αρωματικά φυτά ήρθε ως ένα φυσικό και αναμενόμενο γεγονός.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η παραγωγή του εξαιρετικού μελιού λεβάντας, ενός μοναδικού για τα ελληνικά μελισσοκομικά δεδομένα προϊόντος.

Συνεχίζοντας αυτή την αρμονική συμβίωση και μέσα απο προσπάθειες και πειραματισμούς προσβλέπουμε στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και την βέλτιστη ποιότητα.



Ανακαλύψτε την σειρά VORIA CHORA και το μοναδικό μέλι λεβάντας με την υπέροχη κρεμώδη υφή καθώς και το εκπληκτικό μέλι ανθέων με βιολογικό φασκόμηλο και μέλι ανθέων με βιολογική εχινάκεια».

Τι σημαίνουν όλα αυτά στη πράξη; Μια προσπάθεια διαφοροποίησης μέσω συνδυασμών αλλά και καινοτομικών επιλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου