Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Τράπεζες: Σχέδια για μεταφορά προσωπικού και ειδικά προγράμματα αποχώρησης

Σταθερές οι πιέσεις των εποπτικών Αρχών προς τις διοικήσεις για να επιτευχθούν οι στόχοι των πλάνων αναδιάρθρωσης με περιορισμό των δικτύων - Υπό εξέταση σενάρια για
αποχώρηση 6.000 υπαλλήλων - Τι σημαίνει η προτροπή της ΤτΕ τα τραπεζικά ιδρύματα να






στραφούν σε νέες εργασίες Σημαντική πίεση για περαιτέρω περιορισμό του λειτουργικού κόστους στην κατεύθυνση του συμμαζέματος των δικτύων τους και μείωσης των θέσεων εργασίας σε συνδυασμό πάντα με την αντιμετώπιση του καίριου ζητήματος των «κόκκινων» δανείων δέχονται από τις εποπτικές Αρχές οι ελληνικές τράπεζες. Κάτι εξάλλου που φάνηκε στην εξαμηνιαία «Επισκόπηση του Χρηματοοικονομικού Συστήματος» που έδωσε στη δημοσιότητα η ΤτΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι τα τραπεζικά δίκτυα όπως είναι σήμερα εξακολουθούν να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα σημερινά δεδομένα της πιστωτικής συρρίκνωσης και της σχεδόν ανυπαρξίας των νέων τραπεζικών εργασιών.


Ως εκ τούτου υπογραμμίζεται απ' τις εποπτικές Αρχές η ανάγκη να αναδιοργανωθούν και να προσαρμοστούν στα μεγέθη καθώς επίσης και να επαναπροσανατολιστούν σε νέες εργασίες καθώς και στη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs).

Παράλληλα η νέα τεχνολογία, και ειδικά το ebanking, επεκτείνεται με ραγδαίο ρυθμό και δημιουργεί κενά αφού μόνο οι πελάτες μεγάλων ηλικιών πηγαίνουν στα τραπεζικά καταστήματα. Στο πλαίσιο αυτό πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκείται μεγάλη πίεση για τη μείωση του δικτύου των τραπεζών αλλά και του προσωπικού κατά 5.000 με 6.000 άτομα.  Πίεση που μάλιστα εντείνεται με δεδομένο ότι υπάρχουν τραπεζικά ιδρύματα που εμφανίζουν απόκλιση απ' τους στόχους που έχουν τεθεί απ' τα πλάνα αναδιάρθρωσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου