Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Christie's Πίνακας του Ντεγκά θα πουληθεί πάνω από 13 εκατ. ευρώ στο Λονδίνο

Το παστέλ του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου «Στα παρασκήνια» φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1882 και 1885Ένα αξιοσημείωτο παστέλ του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Εντγκάρ Ντεγκά, ο πίνακας
"Στα παρασκήνια" θα δημοπρατηθεί στο Λονδίνο από τον οίκο Christie's στις 27 Φεβρουαρίου και η τιμή του εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 9-13,7 εκατομμύρια ευρώ.





Το έργο φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1882-85 και εικονίζει δύο χορεύτριες, προφίλ, στα παρασκήνια της Όπερας του Παρισιού. Ήταν ένα από τα ελάχιστα έργα του για τα οποία ο Ντεγκά έδωσε την άδεια να αναπαραχθούν όταν ήταν ακόμη εν ζωή.

Ο πίνακας αγοράστηκε από τον μαικήνα Ανρί Ρουάρ, στενό φίλο του ζωγράφου και έμεινε στην οικογένειά του μέχρι το 1997. Τότε πουλήθηκε στον σημερινό ιδιοκτήτη του, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.
Ο πίνακας θα εκτεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη και κατόπιν στο Λονδίνο, στον οίκο Christie's.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1880 ο Ντεγκά εγκατέλειψε σταδιακά την ελαιογραφία και στράφηκε στην αμεσότητα του παστέλ, υπενθύμισε ο οίκος δημοπρασιών. Το ασυνήθιστο στον συγκεκριμένο πίνακα είναι ότι ζωγραφίστηκε σε λινό και όχι σε χαρτί, όπως συνήθιζε ο ζωγράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου