Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

2o Γυμνάσιο Αρτέμιδας: 11 χρόνια σε Κοντέινερς


To 2o Γυμνάσιο Αρτέμιδας διανύει ήδη τον 11ο χρόνο της λειτουργίας του, σε έναν χώρο που δεν μπορεί να ονομαστεί καν σχολείο καθώς αποτελείται αποκλειστικά από κοντέινερς, δίχως τις απαραίτητες υποδομές για ένα γυμνάσιο.
Επιπλέον οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, προερχόμενοι από την Βραυρώνα, καθημερινά διανύουν μια απόσταση μέχρι και 6 χιλιομέτρων, καθώς ο μέχρι τα τώρα (ανύπαρκτος) σχεδιασμός σχολικής στέγης του Δήμου στην Αρτέμιδα, προέβλεπε πως και τα δυο γυμνάσια θα στεγάζονται στο συγκρότημα της οδού Α. Παπανδρέου.




Αυτός ο παλαιός «σχεδιασμός» που προέβλεπε μόνο ένα Λύκειο και μόνο δυο Γυμνάσια στην Αρτέμιδα, όλα να λειτουργούν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, δημιουργούσε καταστάσεις «Γκράβας» με την υπερσυγκέντρωση περισσοτέρων των 1000 μαθητών σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες (μεγάλοι χρόνοι και έξοδα μεταφοράς των μαθητών, συγκοινωνιακό κομφούζιο έξω από τα σχολεία κλπ).
Αυτός ο παλαιός σχεδιασμός είναι ήδη παρελθόν καθώς το 2ο Λύκειο ήδη λειτουργεί στη Βραυρώνα και η αναμενόμενη ίδρυση 3ου Γυμνασίου από το Υπουργείο Παιδείας, καθιστά αναγκαία τη λειτουργία γυμνασίου στη Βραυρώνα και στη συγκεκριμένη περίπτωση τη μεταφορά του 2ου Γυμνασίου από τα κοντέινερς, σε κατάλληλο κτήριο στην περιοχή της Βραυρώνας.
Όλα αυτά τα χρόνια 11 χρόνια λειτουργίας του 2ου Γυμνασίου στα κοντέινερς, οι δημοτικές αρχές χάιδευαν τα αυτιά των μαθητών και των γονιών με υποσχέσεις για την άμεση τάχα ανέγερση νέου και σύγχρονου κτηρίου, στο χώρο που σήμερα βρίσκονται τα κοντέινερς, σε απάντηση του αγώνα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών και όλοι μαζί κάναμε λίγο ακόμα υπομονή….. 
 Ώσπου μετά από χρόνια υποσχέσεων αποκαλύφτηκε, ότι υπάρχουν τεράστια και ανυπέρβλητα νομικά προβλήματα, και θα χρειαστούν αρκετά δικαστήρια, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της μελέτης και της δημοπράτησης του σχολείου. Ο συνολικός χρόνος για να ξεμπλοκαριστεί το έργο σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Δημάρχου δεν μπορεί να εκτιμηθεί και κατά συνέπεια η παραμονή των μαθητών στα κοντέινερς διαιωνίζεται, χωρίς να υπάρχει «φως στο τούνελ».
Όμως η υπομονή των μαθητών και των γονιών τους έχει πλέον εξαντληθεί. Δεν μπορεί σα συνεχίζουν τα παιδιά της Βραυρώνας να κάνουν μάθημα σε αυτές τις συνθήκες όχι για ακόμα μια χρονιά, αλλά ούτε για μια ακόμα ημέρα.


H Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και οι Σύλλογοι Γονέων που υπογράφουμε, ζητάμε
  1. Να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ΑΜΕΣΑ (συγκρότηση επιτροπής καταλληλότητας, διαγωνισμός κλπ) προκειμένου ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, να μεταφερθεί από τη νέα σχολική χρονιά το 2ο Γυμνάσιο σε κατάλληλο κτήριο στην περιοχή της Βραυρώνας.
  2. Να καταρτίσει η Δημοτική Αρχή σχέδιο για το πότε και που θα λειτουργήσει το 3ου 3ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου