Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος που πληρώθηκε με χρήματα των Ευρωπαίων

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επανέλαβε τη χθεσινή έκκληση της Κομισιόν προς την Τουρκία για «αποφυγή οποιασδήποτε πηγής εντάσεων»Συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το σκάφος του Λιμενικού το οποίο εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός κοντά στα
Ίμια, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας πως είχε πληρωθεί με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων.





Σε ερώτηση κατά τη καθημερινή ενημέρωση Τύπου, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί με πολύ προσοχή τα όσα διαδραματίζονται στο Αιγαίο και έπειτα από το χθεσινό επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό, ο εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε τη χθεσινή έκκληση της Κομισιόν προς την Τουρκία για " αποφυγή οποιασδήποτε πηγής εντάσεων, απειλών, ή δράσεων που στοχεύουν προς Κράτη Μέλη (της ΕΕ)", ενόψει φυσικά και της συνάντησης κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας, στις 26 Μαρτίου.



Ενδιαφέρον είναι επίσης πως ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επιβεβαίωσε και πως το ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής είχε συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, στο πλαίσιο των συμφωνιών για  δημιουργία ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής και πως η ακταιωρός εμβόλισε σκάφος που πληρώθηκε με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων.

Η χθεσινή δήλωση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου για τη Τουρκία:

«Η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί πλήρως στη δόμηση καλών σχέσεων γειτονίας και να αποφύγει οποιαδήποτε πηγή εντάσεων, απειλών, ή δράσεων που στοχεύουν προς Κράτη Μέλη (της ΕΕ) τα οποία πλήττουν τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών. Παράλληλα η ΕΕ τονίζει επίσης την ανάγκη σεβασμού την κυριαρχία των κρατών μελών στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου