Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Βραζιλία: Μεγάλο τμήμα αυτοκινητοδρόμου κατέρρευσε στην Μπραζίλια

«Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε θύματα» είπε ο δήμαρχος Ροντρίγκο Ρόλεμπεργκ, που έσπευσε στο σημείο της καταστροφής Ένα μεγάλο τμήμα ενός υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου κατέρρευσε σήμερα, στο κέντρο της Μπραζίλια, της πρωτεύουσας της
Βραζιλίας. Ως εκ θαύματος, κανείς δεν τραυματίστηκε, μολονότι ο άξονας αυτός είναι διπλής κατεύθυνσης και πολυσύχναστος.





Οι αρχές έκλεισαν πολύ γρήγορα τον δρόμο που αποκαλείται «εϊσάο» (σ.σ. «μεγάλος άξονας») και διασχίζει την πόλη από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστιά της.

«Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε θύματα» είπε ο δήμαρχος Ροντρίγκο Ρόλεμπεργκ, που έσπευσε στο σημείο της καταστροφής. Παραδέχτηκε όμως ότι πολλοί υπερυψωμένοι δρόμοι είναι παλιοί και θα έπρεπε να αποκατασταθούν.

Μόνο μερικά σταθμευμένα οχήματα υπέστησαν ζημιές.

Το τηλεοπτικό κανάλι Globonews μετέδωσε ένα βίντεο που τράβηξε με το κινητό τηλέφωνό του ο επιβάτης ενός αυτοκινήτου λίγο μετά την κατάρρευση. Στις εικόνες φαίνονται τα αυτοκίνητα να κάνουν αναστροφή και να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να γυρίσουν πίσω.

Τα αίτια της κατάρρευσης δεν έχουν διευκρινιστεί. Τα καλοκαίρια, μετά από μήνες με υψηλές θερμοκρασίες, σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις στην Μπραζίλια, με αποτέλεσμα να δοκιμάζονται σκληρά οι υποδομές της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου