Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Εκρηκτικά, όπλα και ασύρματοι που «παρακολουθούσαν» την ΕΛΑΣ σε σπίτι ζευγαριού

Η οικεία τους είχε μετατραπεί σε κανονική πυροτιδαποθήκη και οπλοστάσιο Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφαλείας Καλαμάτας έχει μπει η παράνομη
δραστηριότητα ενός ζευγαριού Ελλήνων, το σπίτι των οποίων στην κοινότητα Βέργα του Δήμου Καλαμάτας είχε μετατραπεί σε κανονική... πυροτιδαποθήκη και οπλοστάσιο, όπως αποδείχθηκε από την επιτόπια έρευνα!





Οι αστυνομικοί έκαναν οργανωμένη επιχείρηση το μεσημέρι της Δευτέρας και βρήκαν στο σπίτι  του ζευγαριού δύο φορητούς ασυρμάτους με τους οποίους οι δράστες παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., ένα περίστροφο, ένα πιστόλι φωτοβολίδων με τέσσερα καψύλια, ένα πιστόλι replica, έναν γεμιστήρα πιστολιού με 16 μεταλλικά σφαιρίδια, ποσότητα εκρηκτικής ύλης Τ.Ν.Τ., ποσότητα πυρίτιδας, τρία καψύλια πυροδότησης εκρηκτικής ύλης, έξι βραδύκαυστα φιτίλια, 33 κροτίδες και 30 αμπούλες προωθητικού αερίου για πιστόλι replica!

Ακόμη, ο 51χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού και η 42χρονη σύντροφός του είχαν στην κατοχή τους ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ύψους 32.195 ευρώ, που ερευνάται αν προερχόταν από την πώληση οπλισμού και εκρηκτικών.
Και οι δυο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, που τους απήγγειλε κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και εκρηκτικών, περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί ραδιοσυχνοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου