Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

«Έκοψαν» διαφήμιση για χορό φοιτητών του Κέιμπριτζ λόγω «έντονα σεξουαλικού περιεχομένου»

Σύμφωνα με πολλούς, θύμιζε σκηνές από το «50 Αποχρώσεις του Γκρι» και το «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» Να αποσύρουν κακήν κακώς τη διαφήμιση που είχαν φτιάξει για τον επερχόμενο χορό τους αναγκάστηκαν φοιτητές και φοιτήτριες του Κέιμπριτζ, όταν η
πρυτανεία του διάσημου πανεπιστημίου αποφάνθηκε ότι το περιεχόμενό της είχε «έντονα σεξουαλικό χαρακτήρα».





Στο κλιπ που λογοκρίθηκε εμφανίζονται μασκοφορεμένοι νεαροί και νεαρές, ντυμένοι με επίσημα ενδύματα, να περιπλανιούνται σε ένα ερημικό δάσος και να ερωτοτροπούν μεταξύ τους.

Το διαφημιστικό βίντεο για τον χορό (που έχει το ταιριαστό όνομα «Δάσος της Αμαρτίας») δείχνει ακόμα τους φοιτητές να χύνουν ο ένας σαμπάνια στο στόμα του άλλου, δημιουργώντας μία εικόνα που σίγουρα έρχεται σε σύγκρουση με το προφίλ που θέλει να προβάλλει το πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το κλιπ είχε ανέβει στον ιστότοπο του πανεπιστημίου, ωστόσο δόθηκε εντολή να «κατέβει» όταν άρχισαν να συρρέουν τα παράπονα για το σεξουαλικό χαρακτήρα της διαφήμισης, που - σύμφωνα με κάποιους - θύμιζε σκηνές από το «Μάτια ερμητικά κλειστά» και τις «50 αποχρώσεις του γκρι».

Οι διοργανωτές πάντως του χορού δεν έδειξαν να πειράζονται που το διαφημιστικό τους «κόπηκε» στη λογοκρισία. «Μας κατέβασαν το trailer επειδή πίστεψαν ότι τους χάλαγε την εικόνα. Αν και κατά τη γνώμη μας η διαφήμιση ήταν σέξι και διασκεδαστική, μπορεί τελικά να ξεπεράσαμε τα όρια. Γι' αυτό και συμφωνήσαμε να την κατεβάσουμε», δήλωσε μία από τις νεαρές διοργανώτριες του χορού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου