Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Άγιος Βαλεντίνος: Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες για να γιορτάσουν τον έρωτα

 
 Κατά μέσο όρο 74 ευρώ θα κοστίσει στους Έλληνες ερωτευμένους η σημερινή γιορτήΓνωστό και κοινά παραδεκτό πλέον ακόμα και από τους πιο ρομαντικούς, πως η
γιορτή των Ερωτευμένων, είναι, έστω μεταξύ άλλων, μια μεγάλη ευκαιρία για τζίρο στα καταστήματα και τα εστιατόρια, που κάθε χρόνο στις 14 Φλεβάρη βλέπουν την κίνηση να πολλαπλασιάζεται.






Πρόσφατη έρευνα της ιστοσελίδας Picodi, που διαθέτει ηλεκτρονικό marketplace, και την οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή», δείχνει ότι οι Έλληνες, εν καιρώ κρίσης και περικοπών από παντού, βρίσκουν και ξοδεύουν περίπου 74 ευρώ κατά μέσο όρο για να γιορτάσουν τον έρωτά τους! Βάσει των ίδιων στοιχείων, οι Γερμανοί σκέφτονται να ξοδέψουν 73 ευρώ για την σημερινή ημέρα, οι Πορτογάλοι 61 και οι Ρώσοι 51, ενώ Κινέζοι, Αμερικάνοι και Άγγλοι, έχουν «μπάτζετ» άνω των 100 ευρώ.

Γεύμα σε εστιατόριο, εκδρομή, ρούχα, κοσμήματα και ερωτικά παιχνίδια είναι τα δώρα που προτιμούν οι Έλληνες για τις συντρόφους τους, ενώ οι Ελληνίδες το ανταποδίδουν με ρούχα, γλυκά, αρώματα και μια... κάρτα. Οι ίδιες δηλώνουν πως το πιο ωραίο δώρο είναι ένα γεύμα, ενώ το «λιγότερο επιθυμητό» είναι τα λουλούδια!
Στο γεύμα, ως το καλύτερο δώρο, συμφωνούν και οι άντρες, ενώ αποδεικνύονται πολύ ρομαντικές ψυχές, καθώς δηλώνουν πως το λιγότερο επιθυμητό γι' αυτούς δώρο ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου θα ήταν ένα... ηλεκτρονικό!

Στην αντίπερα όχθη, μόλις ένα 23% των αντρών και ένα 18% των γυναικών στην Ελλάδα δηλώνουν αν και βρίσκονται σε σχέση δεν πρόκειται να γιορτάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου